Teden restavracij, jesen 2016: 4 srčki

 • Najboljše pri nas

  Vrhunsko, kreativno, kaže pot, so naš ponos, zaradi njih k nam prihajajo od vsepovsod. Restavracije s štirimi srčki predstavljajo vrhunec slovenskega kulinaričnega prostora, ki postavljajo smernice ter premikajo meje! Če želite okusiti najboljšo vrhunsko kulinariko, potem ste tukaj na pravem naslovu.

  4 srčki - front
  od
 • Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono, Vipava

  Tomaž Kavčič ni kuhar, ker je chef, in ni chef, ker je avtor. To pa pomeni, da je Pri Lojzetu še vedno tradicionalna mamina gostilna iz Dornberka, a hkrati je eden najlepših slovenskih dvorcev poln sinovih idej, kreativnosti, odkrivanja in originalnosti. Zato Kavčičeve jedi poznajo okuse (vseh pet), arome, teksture, temperature in kombinacije, zato uporablja tehnike, učinke in zgodbe, vključujejo pogled (razgled z Zemona!), sluh (sliši se le žvrgolenje ptic) in otip (še zmeraj se začne s hrenovim namazom in trganim kruhom). Vsak Lojzetov/Tomažev element ima svoj smisel, svoj zakaj-zato. Tam na Zemonu je vse zato, da pričara nasmeh, izvabi zadovoljstvo.

  Ene gostilne so zato za vsak dan, druge pa samo za doživetje. Le da je Zemonovo doživetje takšno, da bi si ga želel vsaki dan.

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  Zemono - gin in Tomi
  od
  Avtor slike: UME
 • JB Restavracija, Ljubljana

  Vrhunski kulinarični salon Bratovževih v vrhunski Plečnikovi arhitekturi. Z vrta in njive, s tržnice in iz najboljših sestavin, s chefovih potovanj in gostovanj je avtorska kuhinja Janeza Bratovža slovenska, toda nova, svetovljanska, toda domača, urbana, toda velemestno. Od raviolov z gosjimi jetri do pujskovih ušes v preši je vsaka sezona nova kolekcija idej, okusov, znanja in doživetij. Opoldan poslovno, zvečer dobrojedsko, od burgerja do degustacijskega menija, v ambientu urbane elegance in družinske domačnosti. Ob chefu je sin v kuhinji, ob mami hči med vini. Glavni v glavnem mestu!

   

  TEDEN RESTAVRACIJ

  JB skupinska
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!