Al Parco

 • Kuhinja
  žar, furlanske jedi
 • Odpiralni Čas
  ponedeljek, četrtek in petek
  od 12. do 15. ure in od 19. do 23. ure
  sobota in nedelja
  od 12. do 24. ure
  torek in sreda
  zaprto
 • Naslov
  Via Stretta 7, Buttrio, Italija
 • Telefon
  +39 0432 674025
 • Email
  parco.meroi@libero.it
 • Prostor
  tri jedilnice, park

Zapečeno meso ob parku

Fotozgodba

Foto zgodba iz Buttria

Obisk februarja 2019
Klik

Foto zgodba iz Buttria

Med Krminom, Čedadom in Vidmom ne manjka gričev in vinogradov, pohodniških in kolesarskih poti, agriturismov in kantin, zato, izletnik, postoj za dan, dva ali tri. Buttrio je dobro izhodišče, tudi zato, ker ima – dobro gostilno. Al Parco je, namreč, točno to, kar potrebuje izletnik po celodnevnem potepanju, nakupovanju Palmanova, Videm), okušanju (Nonino), ogledovanju (grad Buttrio). Gostilna, na katero se lahko zaneseš! Ker tja greš zato, ker si lačen. Ker se tam dobro naješ zato, ker kuhajo, kar imamo vsi radi, in tako, kot je tam v navadi. To so lokalne jedi, iz sezonskih sestavin, s tradicionalnimi okusi in na način Parcovega chefa.

Z žarom upravlja gospodar osebno, tako da v peči kuri debela polena, pod rešetke pa sproti polaga žerjavico. Žar je odprt, toda nič se ne kadi, le nevarno diši. Pol piščanca, biftek, ramstek, klobasa, taljata, costata ali fiorentina? Za slednjo potrebujete še vsaj 3 soborce!

Toda, kar je potem in zatem, ni le za okras. Al Parco je velika gostilna, ki ima tri vedno polne jedilnice, in domača oštarija, ki antipasti, primi in dolci razume kot lokalno poslanstvo. Pridite, torej, dvakrat, enkrat le na meso, drugič pa na vse drugo.

Rad Dobrojem priporoča

V Al Parco je odločitev sprejeta še preden sedeš in odpreš jedilni list. Žar sredi oranžne jedilnice je namreč tako velik, na njem pa tako močno cvrči, da se še ni našel junak, ki bi se temu uprl.