AlpiNN

  • Kuhinja
    alpska kuharska filozofija znanega chefa NN
  • Kdo
    Norbert Niederkofler, chef Fabio Curreli
  • Odpiralni Čas
    ponedeljek - nedelja
    9.30 - 16.15
  • Naslov
    Kronplatz 11, Bruneck, Italija
  • Telefon
    +39 0474 431 072
  • Splet
    www.alpinn.it
  • Email
    https://alpinn.it/it/book-a-table
  • Posebnosti
    muzej gorskih fotografij Lumen
  • Prostor
    Lumen, fotografski muzej, prireditveni prostor in razgledna restavracija, leži 2.275 metrov visoko, na platoju Kronplatza, kamor se iz Brunecka, Olanga in St. Vigila stekajo gondole med Slovenci najbolj priljubljenega dolomitskega smučišča.

Za smučarje in nesmučarje

Fotozgodba

Obisk poleti 2024

Klik

Obisk poleti 2024

Če Lumen, ponuja posnete fotografije, vam AlpiNN s svojo stekleno škatlo nad prepadom omogoča, da se slikate s padalcem, ki kot pisana muha že ves čas chefovega pozdrava s kostanjevim kruhom, spenjenim maslom z alpske kmetije, posutim s čebulnim prahom, in miniaturno tortico s kremo rikote, paradižnikovim prahom in oljem bazilike, vzgonsko brenči mimo vašega krožnika.
Čeprav razgled iz dolomitske ”dnevne sobe” NN (najboljšega dolomitskega chefa Norberta Niederkoflerja) jemlje dih, je dovolj sape potrebno prihraniti tudi za podvige njegovega izvršnega chefa Fabia Currelija, ki je na Kronplatz sicer ”priplaval” s Sardinije, a zdaj kuha gore (Cook the Mountain) le z dolomitskim poreklom.

NN je chef, ki je prvi na svetu dobil tri Michelinove zvezdice za popolnoma trajnostno restavracijo (St. Hubertus), zdaj pa ima spodaj v Brunecku 3 zvezdice njegov Atelier Moessmer. AlpiNN na Kronplatzu je njegova kuharska filozofija, alpska kuhinja, v kateri je na krožniku le to, kar vidiš skozi okno… In razgled je najlepši v Dolomitih!

Zato AlpiNN na Kronplatz vabi nesmučarje, da dobesedno okusijo goro, in smučarje, da za mizo s tremi nogami, brez prtov, a z žlahtnim lesom, v smučarskih čevljih, a z menijem presenečenja in debelo vinsko karto, s pogledom 360° na Dolomite, smučišče in odprto kuhinjo, okusijo chefove, ne le smučarske jedi.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

81 €

Vinski list

Sommelierka Valeria Hinna Danesi upravlja z vini, ki prihajajo iz vinskih kleti v alpski regiji – od pridelovalcev, ki spoštujejo identiteto območja, sledijo svoji strasti, cenijo svoje korenine in jim dajejo visoko vrednost. 500+ vinskih etiket.

Rad Dobrojem priporoča

Na Kronplatzu, ki je pozimi dobesedno slovenski, ne manjka smučarskih koč, ki pa se jih zaradi podobnosti slej kot prej naveličaš. AlpiNN-u pa ne manjka chefovskega vpliva in arhitektonske drugačnosti, zato se njegove gorske kulinarike (Cook the Mountain), če ti ni vseeno (projekt Norberta Niederkoflerja CARE’s), v najlepši dolomitski dnevni sobi ne moreš naveličati. Saj sta za posladek še kar dva muzeja, v isti zgradbi fotografski Lumen in po kratkem sprehodu do razglednega prepada Messnerjev alpinistični MMM Corones.