AlpiNN
-
Kuhinja
alpska kuhinja vrhunskega chefa NN -
Kdo
Norbert Niederkofler, chef Fabio Curreli -
Odpiralni Čas
vsak danod 10. do 16.30 ure -
Naslov
Kronplatz, Kronplatz, Italija -
Telefon
+39 0474 431 072
-
Splet
www.alpinn.it -
Email
reservations@alpinn.it -
Posebnosti
muzej gorskih fotografij Lumen -
Prostor
Lumen, fotografski muzej, prireditveni prostor in razgledna restavracija, leži 2.275 metrov visoko, na platoju Kronplatza, kamor se stekajo gondole enega najbolj priljubljenih tujih smučišč med Slovenci iz Brunecka, Olanga in St. Vigila.
Izziv tudi za nesmučarje
NN je chef, ki je prvi na svetu dobil tri Michelinove zvezdice za popolnoma trajnostno restavracijo (St. Hubertus), ime njegove smučarske “koče” (AlpiNN) na Kronplatzu pa je njegova kuharska filozofija. To je alpska kuhinja, v kateri je na krožniku le to, kar vidiš … Pogled pa je najlepši v Dolomitih!
AlpiNN je doživetje avtorske alpske kuhinje, ki jo po navodilih tri-mišelinskega chefa Niederkoflerja izvaja trenirana mlada ekipa. AlpiNN je ”food space & restaurant”, prostor, v katerem je poudarek na hrani, srečališče, kjer se sedenje za mizo spreminja v izmenjavanje dobrot na njej, restavracija, ki spominja na dnevno sobo. AlpiNN je zato novo doživljanje klasične restavracije, kjer kosilo, dogodek, srečanje predstavijo svet hrane na drugačen in nov način. Gre za kulturni in avtorski koncept, s katerim Norbert Niederkofler, ki je tudi organizator vsakoletnega srečanja svetovnih etičnih chefov CARE’s, ”kuha goro” (Cook the Mountain).
Vse to je potrebno vedeti, razumeti in videti, ko v AlpiNN sedeš za mizo s tremi nogami, brez prtov, a z žlahtnim lesom, v smučarskih čevljih, a z menijem presenečenja in debelo vinsko karto, s pogledom 360° na Dolomite, smučišče in odprto kuhinjo, ter jedilnim listom, na katerem so chefove, ne le smučarske, jedi.
Ocena: 2 srčka
Penino ti sicer natočijo kar za šankom, namesto pri mizi, in jedi postavljajo predte brez opisov, toda cene v tem kulinarično-kulturnem projektu kljub arhitekturi zidov, krožnikov in jedi sploh niso pretirano višje od sosednjih lesenih bajt (bait). To, seveda, niso (tri) mišelinke, je pa vseeno dovolj mišelinskega chefa, ki je svojo mlado ekipo dovolj naučil, da spretno pogreva in zapeka njegove ideje in jedi s podpisom. To, seveda, ni smučarska koča in na špagete s paradižnikovo omako je boljše odvijugati drugam, toda zato se je po fotografski razstavi in obisku muzeja najboljše v AlpiNN-u prepustiti chefovemu presenečenju za skupno okušanje pri mizi. AlpiNN je izziv tudi za nesmučarje.
Jedilni list
4 hodi
48 €
6 hodov
60 €
8 hodov
75 €