Belcanto

 • Kuhinja
  José Avillez na novo izumlja portugalsko kuhinjo
 • Kdo
  chef José Avillez
 • Odpiralni Čas
  torek - sobota
  12.30 - 15.00
  19.00 - 24.00
  nedelja - ponedeljek
  zaprto
 • Naslov
  Rua Serpa Pinto 10A, Lizbona, Portugalska
 • Telefon
  +351 21 342 0607
 • Splet
  www.belcanto.pt
 • Email
  belcanto@belcanto.pt
 • Posebnosti
  dve Michelinovi zvezdici
  42 mesto na lestvici “The World’s 50 Best Restaurants"
 • Prostor
  Sofisticirani ambient visokih obokov, modernih lestencev, belih prtov, razgibanosti prostorov, v lizbonskem zgodovinskem centru, v duhu starega, romantičnega Chiada.

Lepo petje okusov

Fotozgodba

Foto zgodba

Obisk 2021
Klik

Foto zgodba

Najbolj uspešni lizbonski chef je José Avillez (41), ki ima gostilne, restavracije in projekte (TV, radio, knjige, vina) v Lizboni, Portu in Dubaju. Med njimi pa je najboljša restavracija Belcanto (2 mišelinki od 2014, 42. mesto na 50 Best)! V tej kulinarični lizbonski instituciji, simbolu portugalske visoke kuhinje, Avillez modernizira tradicionalne portugalske okuse, tako da je jastog v Cezarjevi solati, velika kozica pa v kariju in s tartufi, stisnjena odojkova rebra so s pomarančno omako in dimljena jegulja je z jajcem, v sladici pa se združijo pozimi paradižniki in jagode.

Belcanto je dobil ime po Operi, ki je čez cesto (Teatro São Carlos). Tukaj je v starem predelu Chiado zgodovinski center Lizbone, zato je na privilegirani lokaciji Belcanto elitna lizbonska restavracija že od 1958. Ko se je vanjo 2012 vselil Jose Avillez, pa v njej belkanto ni bil več le zaradi opere. Avillez je že prvo leto osvojil Michelinovo zvezdico, že čez dve leti pa je za svojo ”opero” in lepo ”petje” kot prvi portugalski chef dobil še drugo.

Belcanto, ki je imel sprva le osem miz, nato pa se je (2019) preselil v sosednjo zgradbo, kjer si je kapaciteto potrojil, je prestižna lizbonska restavracija, zaradi slavnega chefa, privilegirane lokacije in belkanto ambienta, ki mu ton dajejo chefove pojoče jedi.

Jedilni list

Degustacijski meni

Evolution meni

195 €

Vinska spremljava

135 €

Belcanto meni

175 €

Vinska spremljava

95 €

Vinski list

Na vinski karti je več kot 350 vinskih etiket, od tega 80 % portugalskih vin, vinska svetovalka je Nádia Desidério.

Rad Dobrojem priporoča

José Avillez staro in preprosto kulinarično tradicijo avtorsko spreminja v novo in visoko portugalsko kuhinjo. Nekdanji učitelj Ferrana Adria iz El Bullija je kuharsko znanje združil s podjetniškim talentom, tako da je Lizbona polna njegovih kulinaričnih projektov in idej, toda med njimi Belcanto, čeprav je tudi sam ”kriv”, da je Portugalska v zadnjih letih dobila toliko mladih, podjetnih, avantgardnih in (že) slavnih chefov, ostaja stalnica v vrhu lizbonske visoke kulinarike. Belcanto je lepo petje - okusov!