Cap Aureo

Zelenjavni haute cuisine

Fotozgodba

Obisk 2021

Klik

Obisk 2021

Pravijo, da imajo ”najlepši razgled na Jadran”. Ampak najbrž zato, da to preverite sami. Res si v parku, s pogledom na Sv. Eufemijo in Sv. Katarino, 150 m od plaže, 50 m od marine, 800 m od centra mesta, 36 km od letališča …, a tudi za chefovo mizo na strehi 5-zvezdničnega hotela z najlepšim in največjim razgledom na Rovinj.

Ko se v Grand Park hotelu (z avtom) pripelješ v peto nadstropje, obnemiš. Stekleni zaslon, ki je dolg vsaj petdeset metrov, sicer ves čas prikazuje le eno sliko, toda ko se direktni prenos s padcem žareče krogle za zvezdo hrvaškega turizma konča, se odprejo duri Zlatega rta in začne se ognjemet zelenjavnih jedi Jeffreya Velle, ki pa niso (le) za vegetarijance.

Restavracija na vrhu najboljšega hrvaškega hotela ponuja prefinjen in dovršen zelenjavni haute cuisine (porov wellington, pršut, gosja jetra) z vrhunskim chefovskim podpisom malteškega chefa, ki je prepotoval do Rovinja vso Hrvaško, in atraktivnimi dodatki zajčjih ledvic, telečjega priželjca, pujskovega secreta.Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

60 €

4 hodi

70 €

5 hodov

82 €

7 hodov

108 €

10 hodov

135 €

Rad Dobrojem priporoča

Jed z najlepšim podpisom je nastala iz divka kave (iz cikorije) … Nasprotje za sožitje karameliziranemu belgijskemu radiču, s svežino limetine lupine in globino kavne omake (iz cikorije), je telečji priželjc, začinjen s kavnim prahom (iz divke) in solnim cvetom. Noro!