Cave Lab by Monte
-
Kuhinja
avtorska kuhinja iz sezonskih sestavin x 3 -
Kdo
Danijel Đekić -
Odpiralni Čas
torek - nedelja19.00 - 23.00ponedeljekzaprto
-
Naslov
Ul. Montalbano 49/51, Rovinj, Hrvaška -
Telefon
+385 91 7383 872 -
Splet
www.cavelab.hr -
Email
restaurant@cavelab.hr -
Posebnosti
Restavracija Monte je 30 m višje -
Prostor
moderno, intimno in kamnito
Igranje na večerji
Rovinj ima le 12 tisoč prebivalcev, a največ vrhunskih restavracij od vseh hrvaških mest. Trem najboljšim, Agli Amici, Cap Aureo in Monte se je 2022 pridružila še najmanjša Cave Lab by Monte. Cave Lab ni bistro ali preprostejša inačica zvezdniške restavracije Monte, ki se je prva na Hrvaškem ovenčala s slavo Michelinove zvezdice, temveč je po svoje celo bolj ekskluzivna in ‘skrita’ soseda, ki z malo mizami in veliko krožniki izziva najbolj radovedne dobrojedce med dvema milijonoma letnih turistov v Rovinju.
Laboratorij v ‘jami’, kjer so se prej hladila vina, eksperimentira z najboljšimi sezonskimi sestavinami, za katere dnevno skrbijo istrski ribiči, kmetje in nabiralci. Ko zlizani tlakovci Montalbana vodijo trume turistov do cerkve Sv. Eufemije in je tik pod njo vrsta pred vhodom v kulinarični hram Monte, le redki nekaj metrov nižje opazijo skriti vhod v novi rovinjski laboratorij visoke kulinarike. Cave Lab je še zmeraj skrivni namig za najbolj hrabre, ki se iz petih zvezdic podajo navkreber do petih majhnih miz. Kajti, čeprav avtor Danijel Đekić svoj novi gastro koncept v Jami imenuje fun dining, za razliko od fine dininga v Monte, Cave Lab za užitke na svoji zabavi zahteva celo več resnosti in zbranosti. Le šest sestavin, le istrskih in sezonskih, se v vsakem hodu trikratno pomnoži s chefovskimi idejami in kuharskimi tehnikami, zaradi česar zabava ni le tekmovanje med višjim in nižjim, temveč tudi med novim in starim, sodobnim in tradicionalnim, drznim in všečnim, boljšim in najboljšim.
Čeprav bodo Montejevi in Đekićevi abonenti našli kakšne ponovitve, Cave Lab ponuja predvsem novo izkušnjo degustiranja. Če se je doslej chef sam odločal, katera tehnika je najboljša za najboljšo sestavino, sedaj odločitev s trilogijami prepušča jedcu. Vsak hod je igra in izziv hkrati. Igranje na večerji!
Jedilni list
6 hodov (x 3 jedi)
170 €