Csencsits
-
Kuhinja
iskrene panonske jedi s štedilnika na drva -
Kdo
Melanie in Jürgen Csencsits -
Odpiralni Čas
četrtek17.30 - 23.00petek - sobota11.30 - 15.0018.00 - 23.00nedelja - sredazaprto
-
Naslov
Harmisch 13, Harmisch, Avstrija -
Telefon
+43 3366 77220 -
Splet
www.csencsits.at -
Email
reservierung@csencsits.at -
Posebnosti
član združenja JRE Jeunes Restaurateurs
spanje: na spletni strani csencsits.at je dovolj predlogov, kje udobno prespati v zdraviliški okolici -
Prostor
Prva jedilnica je okrog šanka bistrojsko moderna, jedilnica za njo je hotelsko velika, posebna soba za stalne družbe pa ima pregled nad dogajanjem; velika terasa.
Gostilna s chefom in drvmi
V Csencsitsu se še kuha! Z drvmi, na štedilniku in v pečici. Brez ”schnickschnack”, pravi Jürgen Csencsits: ”Drva in peč, brbotanje in cvrčanje, kuhanje in zgoščevanje, to so neločljivi deli moje filozofije dobre kuhinje.” Kar 15 let je bil sous chef pri Walterju Eselböcku v najboljši gradiščanski restavraciji Taubenkobel. Bivši chef je Csencsitsa hvalil, da kuha z veseljem in žarom. Veselje v kuhanju in žar v peči, skupaj ustvarjata iskrene panonske jedi, ki so stare v zasnovi in nove v izvedbi., iskrene in originalne, preproste in neposredne.
Če je (bila) v Schütznu regionalna kuhinja visoka, je v Harmischu, ki je na južnem Gradiščanskem bližje Szombathelyju kot Gradcu, še vedno višja, toda ”ne vzvišena”. To se sliši v jedilnici, ki je polna, in okusi v jedeh, ki so preproste in iskrene, originalne in neposredne. Csencsits je kljub chefovemu meniju v sedmih (ali šestih) hodih in članstvu v elitnem JRE še vedno gostilna, v kateri se gostje za mizo pogovarjajo in smejijo, ker sem so prišli zaradi lakote (in žeje), družabnosti in gostoljubnosti.
Jedilni list
6 hodov
89 €
7 hodov
99 €
Pogrinjek
6 €