Csencsits

  • Kuhinja
    iskrene panonske jedi s štedilnika na drva
  • Kdo
    Melanie in Jürgen Csencsits
  • Odpiralni Čas
    četrtek
    17.30 - 23.00
    petek - sobota
    11.30 - 15.00
    18.00 - 23.00
    nedelja - sreda
    zaprto
  • Naslov
    Harmisch 13, Harmisch, Avstrija
  • Telefon
    +43 3366 77220
  • Splet
    www.csencsits.at
  • Email
    reservierung@csencsits.at
  • Posebnosti
    član združenja JRE Jeunes Restaurateurs
    spanje: na spletni strani csencsits.at je dovolj predlogov, kje udobno prespati v zdraviliški okolici
  • Prostor
    Prva jedilnica je okrog šanka bistrojsko moderna, jedilnica za njo je hotelsko velika, posebna soba za stalne družbe pa ima pregled nad dogajanjem; velika terasa.

Gostilna s chefom in drvmi

Fotozgodba

Obisk 2023

Klik

Obisk 2023

V Csencsitsu se še kuha! Z drvmi, na štedilniku in v pečici. Brez ”schnickschnack”, pravi Jürgen Csencsits: ”Drva in peč, brbotanje in cvrčanje, kuhanje in zgoščevanje, to so neločljivi deli moje filozofije dobre kuhinje.” Kar 15 let je bil sous chef pri Walterju Eselböcku v najboljši gradiščanski restavraciji Taubenkobel. Bivši chef je Csencsitsa hvalil, da kuha z veseljem in žarom. Veselje v kuhanju in žar v peči, skupaj ustvarjata iskrene panonske jedi, ki so stare v zasnovi in nove v izvedbi., iskrene in originalne, preproste in neposredne.

Če je (bila) v Schütznu regionalna kuhinja visoka, je v Harmischu, ki je na južnem Gradiščanskem bližje Szombathelyju kot Gradcu, še vedno višja, toda ”ne vzvišena”. To se sliši v jedilnici, ki je polna, in okusi v jedeh, ki so preproste in iskrene, originalne in neposredne. Csencsits je kljub chefovemu meniju v sedmih (ali šestih) hodih in članstvu v elitnem JRE še vedno gostilna, v kateri se gostje za mizo pogovarjajo in smejijo, ker sem so prišli zaradi lakote (in žeje), družabnosti in gostoljubnosti.



Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov

89 €

7 hodov

99 €

Pogrinjek

6 €

Vinski list

600 vinskih etiket

Rad Dobrojem priporoča

Pravzaprav je prej le uvod, ki predstavi panonsko in sezonsko, zelenjavo z vrta, gobe iz gozda, ribe iz jezer in meso od sosedov, in zatem so le marelični cmoki, ki prispevajo evro za revne otroke. Vsi pa pridejo zaradi ”vmes”, domačega, polnjenega piščanca, pečenega v peči na drva.