Dani Garcia

Tradicionalno, z modernimi protislovji

Fotozgodba

Foto zgodba iz Marbelle

Obisk maja 2017
Klik

Foto zgodba iz Marbelle

V podnaslovu piše: COCINACONTRADICION. Z malo besedami – ena, dve ali tri? – je povedano vse, kar doživiš v restavraciji španskega kuharskega zvezdnika Danija Garcije. To je tradicionalna andaluzijska kuhinja, toda z izrazitim avtorskim, ustvarjalnim kuharskim spreminjanjem, ki se igra s protislovji in nasprotji. To je kuhinja s tradicijo in kontradikcijo!

Dani Garcia je najboljši kuhar Andaluzije. Njegova restavracija je v Marbelli, luksuznem središču mednarodnega jet seta in andaluzijske Costa del Sol. Restavracija ima 2 Michelinovi zvezdici.

Restavracija Dani Garcia je v sklopu prestižnega hotelskega naselja z bungalovi in vilami Puente Romano. Zraven nje je bistro Bibo, ki je tudi v lasti Skupine Dani Garcia. V istem sklopu sta še luksuzna tajska restavracija z lounge vrtom in hotelska italijanska restavracija.

Vseeno je restavracija Danija Garcije oaza zase. Pred visokimi lesenimi vrati z decentnim napisom chefovega imena in grbom Relais & Chateau ostane gneča mladih, zagorelih, lepih, bogatih. Za njimi je cerkveni mir med minimalističnimi stenami.Jedilni list

Degustacijski meni

16 hodov

185 €

Meni v času kosila

65 €

Vinski list

Vinska karta ni med najbolj impozantnimi, tudi vinsko svetovanje ni izstopalo. Od tujcev predvsem Francozi. Španske buteljke se začnejo pri 60 evrih.

Rad Dobrojem priporoča

Za popestritev golfa na Costa del Sol. Ali za spoznanje prave Marbelle, ki nima nič skupnega s hotelskimi bloki na obali in turističnimi množicami v starem delu. Ni poceni, je pa vstopnica vsaj za večerjo z mednarodnim jet setom.