Dani Garcia
-
Kuhinja
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa -
Kdo
Group Dani Garcia, chef Dani Garcia -
Odpiralni Čas
od srede do soboteod 13.30 do 15.30 in od 19.30 do 22.30od nedelje do torkazaprto
-
Naslov
Hotel Puente Romano, Av. Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe s/n, Marbella, Španija -
Telefon
+34 952 76 42 52 -
Splet
http://www.grupodanigarcia.com/en/restaurante-dani-garcia/ -
Email
reservas@grupodanigarcia.com -
Posebnosti
2 Michelinovi zvezdici -
Prostor
Restavracija ima zeleni in beli del. V zelenem ni pogleda na kuhinjo, zato med zelenjem ponuja več intimnosti. Glavni del je kot gledališče, ki mu je za oder velika kuhinja. Mize niso natlačene; če je gneča, je le zaradi natakarjev, ki jih je več kot gostov. V kuhinji se ves čas suče vsaj 15 kuharjev.
Tradicionalno, z modernimi protislovji
V podnaslovu piše: COCINACONTRADICION. Z malo besedami – ena, dve ali tri? – je povedano vse, kar doživiš v restavraciji španskega kuharskega zvezdnika Danija Garcije. To je tradicionalna andaluzijska kuhinja, toda z izrazitim avtorskim, ustvarjalnim kuharskim spreminjanjem, ki se igra s protislovji in nasprotji. To je kuhinja s tradicijo in kontradikcijo!
Dani Garcia je najboljši kuhar Andaluzije. Njegova restavracija je v Marbelli, luksuznem središču mednarodnega jet seta in andaluzijske Costa del Sol. Restavracija ima 2 Michelinovi zvezdici.
Restavracija Dani Garcia je v sklopu prestižnega hotelskega naselja z bungalovi in vilami Puente Romano. Zraven nje je bistro Bibo, ki je tudi v lasti Skupine Dani Garcia. V istem sklopu sta še luksuzna tajska restavracija z lounge vrtom in hotelska italijanska restavracija.
Vseeno je restavracija Danija Garcije oaza zase. Pred visokimi lesenimi vrati z decentnim napisom chefovega imena in grbom Relais & Chateau ostane gneča mladih, zagorelih, lepih, bogatih. Za njimi je cerkveni mir med minimalističnimi stenami.
Jedilni list
16 hodov
185 €
Meni v času kosila
65 €