Daní Maison

 • Kuhinja
  vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
 • Kdo
  lastnik in chef Nino Di Costanzo
 • Odpiralni Čas
  od torka do nedelje
  obvezna rezervacija
  ponedeljek
  zaprto
  od novembra do marca
  zaprto
 • Naslov
  Via Montetignuso 4, Ischia, Italija
 • Telefon
  +39 081 993190
 • Splet
  www.danimaison.it
 • Email
  info@danimaison.it
 • Posebnosti
  2 Michelinovi zvezdici
 • Prostor
  jedilnica s štiri mizami in kuhinja z dvema chef's table; eksotični vrt

V umetniški delavnici

Fotozgodba

Foto zgodba z Ischie

Obisk jeseni 2017
Klik

Foto zgodba z Ischie

Nino Di Costanzo je kuhal po vsem svetu, preden se je vrnil na domačo Ischio, največji otok v arhipelagu Neapeljskega zaliva, kot glavni chef v najboljšem hotelu na otoku, Terme Manzi. Prvo Michelinovo zvezdico v restavraciji Il Mosaico je dobil po šestih mesecih, drugo v naslednjem letu.

Po osmih letih se je ponovno vrnil. Konec maja 2016 je v dvesto let stari družinski hiši na hribu Montetignuso, ki se dviga nad pristaniščem Ischia Porto, odprl Daní Maison. V jedilnici so le štiri mize, v kuhinji še dve. To ni klasična restavracija, to je delavnica, tako umetniška kot kuharska. Že v prvem letu je bil nagrajen z dvema Michelinovima zvezdicama. Tako hitro je kaj takšnega uspelo le največjim chefom na svetu.

Stara družinska hiša s čudovitim botaničnim vrtom je sodobno prenovljena. Toda do nje vodi tako ozka cesta, da te ob rezervaciji opomnijo: ”Naročite najmanjši taksi!”

Že ime veliko pove. Daní pomeni Da Nino, Pri Ninu, ker bolj avtorsko se v kuhinji ne da. Nino je domačin, ki nadaljuje tradicijo, njegove jedi so z Ischie in iz Kampanije. Maison izraža dom, družino, prijatelje – dobavitelje, tudi gostovo počutje, v francoščini je zato, da izrazi vrhunskost, odprtost, svetovljanstvo.Jedilni list

Degustacijski meni

Po vaši izbiri, chef!

220 €

Prihodnost: Nazaj na testenine

190 €

Vinski list

sommelierka: Iris Romano

Rad Dobrojem priporoča

Vsaka Ninova jed je dejansko umetnina, toda najprej likovna. To so slikarska platna in kiparske skulpture, ki jih izdeluje z rokami in pincetami. A se s tem, seveda, ne zadovolji, še manj je takšen slikarsko-kiparski show sam sebi namen. Njegove tako umetelne in umetniške jedi imajo okuse, barve, arome, strukturo, kompleksnost, vse tisto, kar jim daje nadokus(e) in spomin.