Die Forelle

 • Kuhinja
  Kar zraste, se pase in drsti v in okrog Belega jezera.
 • Kdo
  Hannes in Monika Müller
 • Odpiralni Čas
  torek - sobota
  18.00 - 22.00
  nedelja - ponedeljek
  zaprto
 • Naslov
  Techendorf 80, Weißensee, Avstrija
 • Telefon
  +43 4713 2356
 • Splet
  www.forellemueller.at
 • Email
  urlaub@dieforelle.at
 • Posebnosti
  hotel za uživanje
 • Prostor
  hotelska restavracija, tudi za zunanje goste, s preprosto eleganco in pogledom na jezero

Drugi svet

Fotozgodba

Obisk 2021

Klik

Obisk 2021

Belo jezero je drugi svet! Čeprav je tudi tam turizem, je prijazen. Čeprav je tudi tam (poleti) gneča, je znosna. Čeprav je tudi tam cesta ob jezeru, je le na njegovem manjšem delu. Čeprav se tudi tam kopajo v jezeru, se sončijo na travi, se preoblačijo v lesenih utah in plavajo v turkizno čisti vodi. Čeprav so tudi tam hoteli in penzioni, so častitljivo stari in spoštljivo obnovljeni, vsi leseni, gostoljubni, udobni in domači. Čeprav so tudi tam blizu avtocesta, industrija, onesnaženje in stihija, so za gorami, v drugih dolinah, ob drugih jezerih. Belo jezero je še vedno, namreč, narava!

Zato Hannes Müller v svoji Postrvi ne more kuhati drugače – kot v drugem svetu. Zato, ker lahko kuha le tako kot tukaj spoštujejo naravo, in le to, kar jim ta narava zato tudi vrača. Zato se počasna (slow food) večerja v njegovi restavraciji za uživanje ne more imenovati drugače kot planine.jezero.kuhinja, saj kuhar, kar tukaj zraste, se pase in drsti, ne more spreminjati, temveč sme le ohranjati. 

Zato nič hudega, če te zvonik prezgodaj zbudi. Saj pogledaš na jezero in ribič tam že vleče polno mrežo, saj so krave že na paši, in saj te ves dan črpanja energije, naravnih lepot in globokega, mirnega, sproščenega dihanja že nestrpno pričakuje. Zvečer, ko se bodo tiste krave čez jezero polne in zadovoljne odpravile spat, pa bo tvoj aktiv ni počitek v drugem svetu nagradil še chef, ki ne more drugače, kot da tako dobro kuha.Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

76 €

6 hodov

108 €

8 hodov

144 €

Vinski list

sommelier Monika Müller; tako kot pri hrani, je tudi pri vinih narava v glavni vlogi; vinska klet "Die blaue Forelle"

Rad Dobrojem priporoča

Ni čudno, da še niste slišali za Belo jezero, kaj šele za njegovo Postrv. Ta drugi in drugačen svet namreč ni za vsakega. V njem nisi glavni ti, obiskovalec, izletnik, turist, temveč je glavna in edina narava. Prepusti se ji s spoštovanjem, da ti jo bo chef lahko razkazal v užitek. Zato ne primerjaj, temveč se le uči, iskrenosti, prvinskosti, preprostosti, ponižnosti in belo-jezerskih okusov.