Due Colombe
-
Kuhinja
kreativna regionalna italijanska kuhinja -
Kdo
chef Stefano Cerveni -
Odpiralni Čas
četrtek19.30 - 22.00petek - sobota12.30 - 14.0019.30 - 22.00nedelja12.30 - 14.00ponedeljek - sredazaprto
-
Naslov
Via Foresti 13, Borgonato di Corte Franca, Italija -
Telefon
+39 030 982 8227 -
Splet
www.duecolombe.com -
Email
info@duecolombe.com -
Posebnosti
1 Michelinova zvezdica
Dva golobčka
Chef stopnjuje svoje okuse in našo nadraženost. Ligenj je s paradižnikovim želejem z domače kmetije in cvetnim prahom, ki ga vsak teden za majhno skodelico nabere lokalni čebelar. Ostriga iz Bretanje je s solato z žara. Šparglji z domačim mascarpone sirom so z umamijem rumenjaka, ki je bil mariniran v medu in fermentiranem mesnem soku tri dni in nato sušen 7 dni. ”Tipična” brusketa je s tatarjem italijenske tune in rezinami foie gras.
Največji Cervenijev hit je narobe rižota. Zato pojasnilo chefa: ”Če bi zamešal kozice in zelenjavo v rižoto, bi izgubil teksturo, okus, sočnost. Torej je najboljše na dnu, parmezanova rižota pa na vrhu. Prosim, ne mešajte, temveč zajemite, spodaj bo morje, zgoraj pa zemlja.”
Po bouillabaisse juhi iz jezerskih rib in alpskega lososa ter zajčji ruladi z nadevom boreča je za glavno sladico cigara, toda le njeni listi, potreseni po ganachu, crumblu in želeju. Ker sta Dva golobčka, bosta, najbrž, kmalu tudi dve zvezdici.
Jedilni list
The rebirth - 8 hodov
100 €
Due Colombe classics - 8 hodov
110 €
Without rules or perception - 9 hodov
120 €
Pot radovednosti - 3 kozarci
40 €
Izkustvena pot - 8 kozarcev
80 €