Due Colombe

Dva golobčka

Fotozgodba

Obisk 2023

Klik

Obisk 2023

Chef stopnjuje svoje okuse in našo nadraženost. Ligenj je s paradižnikovim želejem z domače kmetije in cvetnim prahom, ki ga vsak teden za majhno skodelico nabere lokalni čebelar. Ostriga iz Bretanje je s solato z žara. Šparglji z domačim mascarpone sirom so z umamijem rumenjaka, ki je bil mariniran v medu in fermentiranem mesnem soku tri dni in nato sušen 7 dni. ”Tipična” brusketa je s tatarjem italijenske tune in rezinami foie gras.

Največji Cervenijev hit je narobe rižota. Zato pojasnilo chefa: ”Če bi zamešal kozice in zelenjavo v rižoto, bi izgubil teksturo, okus, sočnost. Torej je najboljše na dnu, parmezanova rižota pa na vrhu. Prosim, ne mešajte, temveč zajemite, spodaj bo morje, zgoraj pa zemlja.”

Po bouillabaisse juhi iz jezerskih rib in alpskega lososa ter zajčji ruladi z nadevom boreča je za glavno sladico cigara, toda le njeni listi, potreseni po ganachu, crumblu in želeju. Ker sta Dva golobčka, bosta, najbrž, kmalu tudi dve zvezdici.Jedilni list

Degustacijski meni

The rebirth - 8 hodov

100 €

Due Colombe classics - 8 hodov

110 €

Without rules or perception - 9 hodov

120 €

Vinska spremljava

Pot radovednosti - 3 kozarci

40 €

Izkustvena pot - 8 kozarcev

80 €

Vinski list

sommelierka Federica Radice

Rad Dobrojem priporoča

Če je za obisk restavracije Da Vittorio potreben poseben izlet do Bergama, je za Due Colombe potrebno le zaviti med številnimi vinskimi kletmi Franciacorte. Restavracija Stefana Cervenia blizu jezera Iseo je smetana na izletu v deželo najboljših italijanskih penečih vin.