El Poblet
-
Kuhinja
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa -
Kdo
Quique Dacosta, chef Luis Valls -
Odpiralni Čas
vsak dan13.30 - 15.00 & 20.30 - 22.15nedelja in torekzaprto
-
Naslov
Carrer de Correus 8, València, Španija -
Telefon
+34 961 111 106
+34 672 775 400 -
Splet
www.elpobletrestaurante.com -
Email
elpoblet@elpobletrestaurante.com -
Posebnosti
dve Michelinovi zvezdici -
Prostor
Eleganca restavracije z dvema majhnima jedilnicama je v čistosti ambienta, njegovih linij, barv, pohištva, opreme.
Lepota Valencie na krožniku
Slavni španski chef Quique Dacosta, ki ima v rojstnem kraju Dénia restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami, je v Valencii zaupal številko dve v svojem imperiju restavracij mladi ekipi pod vodstvom chefa Luisa Vallsa. Niso ga razočarali, leta 2013 do dobili že prvo mišelinko, leta 2019 pa še drugo. Ker je El Poblet cenovno ena najbolj prijaznih dvo-mišelinskih restavracij na svetu, je razlog za obisk Španije dovolj velik, da boste nagrajeni še z enim najlepših mest na svetu!
Ko smo Poblet obiskali decembra 2019, je chef za začetek ponudil plastiko iz morja, za finale pa česen in poper … Tako čist kot je Pobletov ambient, so tudi Vallsove jedi, ki jim iz ozadja dirigira veliki chef Dacosta. Okusi so nežni, ker so lepi, a krepki, ker so kompleksni. Podrobnosti so v foto zgodbi.
Jedilni list
5 hodov (v času kosila)
62 €
7 hodov
85 €
9 hodov
125 €