El Poblet

Lepota Valencie na krožniku

Fotozgodba

Foto zgodba iz Valencije

Obisk 2019
Klik

Foto zgodba iz Valencije

Slavni španski chef Quique Dacosta, ki ima v rojstnem kraju Dénia restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami, je v Valencii zaupal številko dve v svojem imperiju restavracij mladi ekipi pod vodstvom chefa Luisa Vallsa. Niso ga razočarali, leta 2013 do dobili že prvo mišelinko, leta 2019 pa še drugo. Ker je El Poblet cenovno ena najbolj prijaznih dvo-mišelinskih restavracij na svetu, je razlog za obisk Španije dovolj velik, da boste nagrajeni še z enim najlepših mest na svetu!

Ko smo Poblet obiskali decembra 2019, je chef za začetek ponudil plastiko iz morja, za finale pa česen in poper … Tako čist kot je Pobletov ambient, so tudi Vallsove jedi, ki jim iz ozadja dirigira veliki chef Dacosta. Okusi so nežni, ker so lepi, a krepki, ker so kompleksni. Podrobnosti so v foto zgodbi.



Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov (v času kosila)

62 €

7 hodov

85 €

9 hodov

125 €

Rad Dobrojem priporoča

V opoldanskem meniju so trije prigrizki, štirje hodi, petit fours in slikanje s chefom ... El Poblet je ena cenovno najbolj prijaznih vrhunskih restavracij na svetu!