Genießerhotel Sonnalp

  • Kuhinja
    udomačena visoka kuhinja na hotelski večerji
  • Kdo
    družina Weissensteiner, chef Martin Köhl
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    18.30 - 21.00
  • Naslov
    Obereggen 28, Obereggen, Italija
  • Telefon
    +39 0471 615842
  • Splet
    www.sonnalp.com
  • Email
    info@sonnalp.com
  • Posebnosti
    Gourmet hotel
  • Prostor
    hotel s patino, sodobno prenovljene sobe in hotelska jedilnica za redne goste

Udomačena visoka kuhinja

Fotozgodba

Hotel za uživanje iz Obereggna

Obisk 2022
Klik

Hotel za uživanje iz Obereggna

Moderni tuneli po dolini Eggen pripeljejo v Obereggen, kjer je Georg Weissensteiner pred 50 leti s petimi bratranci in štirimi prijatelji zaspano gorsko vasico (1550 m) z izgradnjo smučarskega centra (50 km prog) pod masivom Latemar spremenil v turistično. Zato tradicija v njegovem hotelu Sonnhof, ki sta ga sin in hči sodobno prenovila, še vedno največ velja. Tudi v hotelski kuhinji, zaradi katere se je chef Martin Köhl odpovedal svetovni slavi. Ko je končal kuharski uk pri najboljših chefih v Alzaciji in Nemčiji, je šel iz rojstnega Deutschnofna le kak kilometer navzgor do Obereggna in tam tudi ostal. In gostje Sonnalpa so mu tako hvaležni, da se vsako leto vračajo. To je klasično-visoka kuhinja, ki je stara točno toliko, kolikor je Köhl že pod Latemarjem.

Vinski list

sommelier David Weissensteiner

Rad Dobrojem priporoča

Ko večerni meni napoveduje ”sveže in kuhane solate z različnimi prelivi, goveji tatar z drobnjakovo kremo, ječmenov žepek s svežim sirom, bleke s paradižnikom, in nabodalo s kozicami”, mu ni povsem za verjeti. Goveji tatar je brezhiben, takšnega flana nikjer več ni, nabodalo ima z divjim rižem in azijsko zelenjavo sodobni smisel, ”cheesecake” iz doline pa bo do takšne popolnosti potreboval še desetletja!