Gerüchteküche
-
Kuhinja
sezonsko in kot je chefu všeč -
Kdo
Michael Wankerl -
Odpiralni Čas
od ponedeljka do petka11.30 do 23. uresobota in nedeljazaprto -
Naslov
Gartengasse 28, Graz, Avstrija -
Telefon
+43 664 88 31 8444
-
Splet
www.geruechtekueche.org -
Email
info@geruechtekueche.org -
Prostor
preprosto, mize in stoli, ki so že veliko doživeli
Govorice ...
Nemec Michael Wankerl, ki se je ustalil v avstrijskem Gradcu, da ga domovina ne pozabi, pa skrbi z nastopi v kuharskem showu The Taste na SAT1, je za graško Opero dobil več prostora kot ga je imel prej blizu Casina. Koncept Gerüchteküche pa je ostal enak: vedno regionalno, vedno sezonsko in vedno drugače. Vse to pa dobesedno, saj zanj vse ob svojem času pomeni “le ob svojem času”, s čimer dostavne poti krajša s sezonskimi sestavine iz regije, za biološko raznovrstnost skrbi z obujanjem starih vrtnin in sadja, živali uporablja od rilca do glave, a še raje čim manj, ker je zanj zelenjava novo meso, do nadokusa si pomaga brez pomoči ojačevalcev okusa, pri čemer skuša uporabiti in porabiti vse, s čim manj ali nič odpadki, za vse to pa potrebuje predvsem veliko strasti.
Da se o njej govori, je dnevna ponudba na tabli. Za kosilo, na primer, krompirjev štrudelj z ocvirki, testenine z brokolijem in lešniki, rižota s kvinojo, špinačo in papriko, svinjska pečenka (za 9,90 evra) s kislim zeljem in krompirjem.
Zvečer pa se pogovarja ob meniju presenečenja, pri katerem lahko izbereš le število hodov, tri, štiri ali pet, vsak je po deset (evrov).
Hrana je, torej, le sezonska in lokalna, vina pa so temu primerno le naravna. Bio, biodinamično, oranžno? ”Le vino, ki me navdušuje,” pravi chef.