Gostilna Sardoč
-
Kuhinja
kraške italijansko-slovenske jedi -
Kdo
družina Sardoč, chefinja Silvana Pegan -
Odpiralni Čas
od srede do nedeljeod 10. 20 22. ureponedeljek in torekzaprto
-
Naslov
Precenico 1 b, Duino Aurisina, Italija -
Telefon
+39 040 200871 -
Splet
www.sardoc.eu -
Email
info@sardoc.eu -
Posebnosti
lastna vina, lov -
Prostor
obcestna gostilna z veliko prostora in kantino
Domače in divje
Na tistem kraškem koncu hitro ne veš, si še pri nas ali že pri njih. Tudi zato, ker pri Sardoču ni razlike. Slovenska gostilna, ki je sicer na italijanski strani, in kraška, ker nikar ne začnite brez pršuta, ki ga z roko tako tanko narežejo, da je cel pladenj za kozarec domačega vina, ki je le v dobrem letniku teran, sicer pa primorski refošk. Domača gostilna, ker je tukaj še divjačina udomačena, ko gospodar, kar ulovi, odreže od jelena za karpačo in od merjasca za pečenko. Predvsem pa je Sardoč družinska gostilna, v kateri je oče Satko lovec in gospodar, sin Andrej skrbi za vina, nečak Kristjan je v kuhinji, babica Silvana pa peče takšne gibanice, da jih imajo še Prekmurci radi. Svinjski ali divjačinski pršut, pastiča iz radiča ali ravioli s klobaso, flancati, štrudlja ali gibanica, vseeno, le da so tudi ocvrti kifeljčki!
Jedilni list
6 hodov
40 €
Krožnik pršuta
9 €
Hišni krožnik predjedi
12 €
Krompirjevi njoki s srno ali divjim prašičem
12 €
Ravioli polnjeni z divjačino
9 €
Jota s testeninami
7 €
Telečja krača ali pečenka
10 €
Srnjak s polento
12 €
Tagliata na rukoli s parmezanom
14 €
Jabolčni zavitek
5 €
Gibanica
5 €
Vinski list
sommelier: Satko Sardoč
hišni vinar: Andrej Sardoč