Gostilna Sardoč

  • Kuhinja
    kraške italijansko-slovenske jedi
  • Kdo
    družina Sardoč, chefinja Silvana Pegan
  • Odpiralni Čas
    od srede do nedelje
    od 10. 20 22. ure
    ponedeljek in torek
    zaprto
  • Naslov
    Precenico 1 b, Duino Aurisina, Italija
  • Telefon
    +39 040 200871
  • Splet
    www.sardoc.eu
  • Email
    info@sardoc.eu
  • Posebnosti
    lastna vina, lov
  • Prostor
    obcestna gostilna z veliko prostora in kantino

Domače in divje

Fotozgodba

Foto zgodba iz Prečnika

Obisk marec 2017
Klik

Foto zgodba iz Prečnika

Na tistem kraškem koncu hitro ne veš, si še pri nas ali že pri njih. Tudi zato, ker pri Sardoču ni razlike. Slovenska gostilna, ki je sicer na italijanski strani, in kraška, ker nikar ne začnite brez pršuta, ki ga z roko tako tanko narežejo, da je cel pladenj za kozarec domačega vina, ki je le v dobrem letniku teran, sicer pa primorski refošk. Domača gostilna, ker je tukaj še divjačina udomačena, ko gospodar, kar ulovi, odreže od jelena za karpačo in od merjasca za pečenko. Predvsem pa je Sardoč družinska gostilna, v kateri je oče Satko lovec in gospodar, sin Andrej skrbi za vina, nečak Kristjan je v kuhinji, babica Silvana pa peče takšne gibanice, da jih imajo še Prekmurci radi. Svinjski ali divjačinski pršut, pastiča iz radiča ali ravioli s klobaso, flancati, štrudlja ali gibanica, vseeno, le da so tudi ocvrti kifeljčki!



Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov

40 €

Hladna predjed

Krožnik pršuta

9 €

Hišni krožnik predjedi

12 €

Topla predjed

Krompirjevi njoki s srno ali divjim prašičem

12 €

Ravioli polnjeni z divjačino

9 €

Jota s testeninami

7 €

Glavna jed

Telečja krača ali pečenka

10 €

Srnjak s polento

12 €

Tagliata na rukoli s parmezanom

14 €

Sladica

Jabolčni zavitek

5 €

Gibanica

5 €

Vinski list

število vinskih etiket: 40
sommelier: Satko Sardoč
hišni vinar: Andrej Sardoč

Rad Dobrojem priporoča

Zato pa imamo radi preproste italijanske jedi, ki so še toliko boljše, če so skuhane po kraško in na slovenski način!