Hubert Wallner

  • Kuhinja
    kulinarični jackpot/hotspot Vrbskega jezera in chefa Huberta Wallnerja
  • Kdo
    Kerstin in Hubert Wallner
  • Odpiralni Čas
    sreda - petek
    18.00 - 24.00
    sobota
    13.00 - 15.00
    18.00 - 24.00
    nedelja - torek
    zaprto
  • Naslov
    Seeplatz 6, Dellach-Maria Wörth, Avstrija
  • Telefon
    +43 4273 38 58 9
  • Splet
    www.hubertwallner.com
  • Email
    office@hubertwallner.com
  • Posebnosti
    Bistro Südsee tik ob vodi
  • Prostor
    Intimna terasa tik nad jezerom, elegantna jedilnica tik ob prestižnem hotelu, chefova miza tik ob vrhunsko opremljeni kuhinji.

Kulinarični jackpot Vrbskega jezera

Fotozgodba

Obisk 2021

Klik

Obisk 2021

O razgledni terasi ob najbolj turističnem avstrijskem jezeru, elegantni jedilnici ob ekskluzivnem hotelu, igrišču za golf in Otoku, ki daje jezeru ime, ter o chefovi mizi v najboljši koroški restavraciji, se pripoveduje od ust do ust in okrog Vrbskega jezera, odkar se je iz Žage v Dole preselil chef, ki je dal ime svoji novi Gourmet restavraciji.

Tako kot je največje koroško jezero že zdavnaj premajhno za množični turizem, je tudi za najboljšega koroškega chefa, ki svojih vrhunskih sestavin ne lovi (le) v jezeru, temveč v celotnem prostoru Alp in Jadrana, saj tudi njegovih gostov ne privablja (le) jackpot iz casina, temveč iz chefovega zvezdniškega menija. Zato pa se je preselil s severne na južno obalo, ker se tukaj na teraso njegove gourmet restavracije ne sliši gneča iz kopališča in promet z avtoceste, najbolj prestižna miza milijonske investicije v mondeno restavracijo pa ni v jedilnici, temveč v kuhinji, v kateri za najbolj avtorsko predstavo Vrbskega jezera, sestavljeno iz ne-množičnih dobrin, preciznosti, podrobnosti, intenzivnosti in natančnosti okusov, skrbi chef Hubert Wallner.



Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

155 €

7 hodov

185 €

Vinski list

sommelier Andreas Katona skrbi za 1200 etiket; najboljša avstrijska vina, od tujih največ bližnjih, iz Slovenije, Hrvaške, Švice; vedno večji poudarek na naravnih in oranžnih vinih; veliko šampanjcev; tudi nealkoholna spremljava, s sokovi in nektarji iz avstrijske Štajerske (Vulkanska dežela).

Rad Dobrojem priporoča

Ker apero prigrizki chefa Huberta Wallnerja niso za po kopanju, temveč pred večerjo, ima meni v najboljši koroški restavraciji tudi najvišjo ceno, zato ga priporočamo res pravim slovenskim strokovnjakom - da spoznajo: gostinci, kaj jim še manjka doma, in dobrojedci, kaj imajo pred nosom.