Haller Suites & AO Restaurant
-
Kuhinja
novi razgled na južnotirolsko kuhinjo -
Kdo
družina Pichler, chef Levin Grüten -
Odpiralni Čas
ponedeljek - sobota18.30 - 21.00nedelja12.00 - 14.0018.30 - 21.00
-
Naslov
Weinbergstraße 68, Brixen, Italija -
Telefon
+39 0472 834601 -
Splet
www.byhaller.com -
Email
stay@byhaller.com -
Posebnosti
hotel v vinogradu z 18 suitami -
Prostor
Tradicionalna jedilnica je dobila sodobno družbo, ob šanki, na terasi, v depandansi.
Domače ver. 2
Starejši sin je sous chef svaku, ki kot Nemec, rojen v Belgiji, z izkušnjami iz danske Nome, kuha novo-južnotirolsko, kmalu pa se jima bo pridružil še najmlajši sin, ki končuje kuharski uk v avstrijski mišelinki. Bolj domače, toda novodobno, se ne da!
Je domače le, ko so že četrto generacijo knedli, ali tudi, ko se Teresa, ko goste popelje v družinski vinograd, in njen izbranec Levin, s katerim sta se spoznala v St. Moriitzu, ”opravičita”, ker za večerjo ne bodo tradicionalni južnotirolski knedli, temveč chioggia rdeča pesa nadgrajena z lososovo postrvjo, vijolično redkvijo in ribezom, za vmes bo več sortam vrtnega korenja dodan sir z žlahtno plesnijo (Blu di Bufala) s figami in bezgovimi cvetovi, za pašto bodo veliki tortelini z baziliko okopani v paradižnikovi osnovi z jajčevci, za secondo pa še steak simentalskega goveda z ”danes nabranimi” lisičkami in pralino lokalnega skorjastega kruha: ”Mlada sva, želiva novo, drugače …”?
Čeprav pri Hallerju ni duha ne sluha o knedlih, pa je ravno restavracija AO primer, da resno razmislite o tem, kaj je danes – domače!
Jedilni list
5 hodov
88 €
Vinska spremljava
50 €