Haller Suites & AO Restaurant

 • Kuhinja
  novi razgled na južnotirolsko kuhinjo
 • Kdo
  družina Pichler, chef Levin Grüten
 • Odpiralni Čas
  ponedeljek - sobota
  18.30 - 21.00
  nedelja
  12.00 - 14.00
  18.30 - 21.00
 • Naslov
  Weinbergstraße 68, Brixen, Italija
 • Telefon
  +39 0472 834601
 • Splet
  www.byhaller.com
 • Email
  stay@byhaller.com
 • Posebnosti
  hotel v vinogradu z 18 suitami
 • Prostor
  Tradicionalna jedilnica je dobila sodobno družbo, ob šanki, na terasi, v depandansi.

Domače ver. 2

Fotozgodba

Restavracija v vinogradu

Obisk 2022
Klik

Restavracija v vinogradu

Starejši sin je sous chef svaku, ki kot Nemec, rojen v Belgiji, z izkušnjami iz danske Nome, kuha novo-južnotirolsko, kmalu pa se jima bo pridružil še najmlajši sin, ki končuje kuharski uk v avstrijski mišelinki. Bolj domače, toda novodobno, se ne da!

Je domače le, ko so že četrto generacijo knedli, ali tudi, ko se Teresa, ko goste popelje v družinski vinograd, in njen izbranec Levin, s katerim sta se spoznala v St. Moriitzu, ”opravičita”, ker za večerjo ne bodo tradicionalni južnotirolski knedli, temveč chioggia rdeča pesa nadgrajena z lososovo postrvjo, vijolično redkvijo in ribezom, za vmes bo več sortam vrtnega korenja dodan sir z žlahtno plesnijo (Blu di Bufala) s figami in bezgovimi cvetovi, za pašto bodo veliki tortelini z baziliko okopani v paradižnikovi osnovi z jajčevci, za secondo pa še steak simentalskega goveda z ”danes nabranimi” lisičkami in pralino lokalnega skorjastega kruha: ”Mlada sva, želiva novo, drugače …”?

Čeprav pri Hallerju ni duha ne sluha o knedlih, pa je ravno restavracija AO primer, da resno razmislite o tem, kaj je danes – domače!Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

88 €

Vinska spremljava

50 €

Vinski list

sommelière Theresa Pichler, 120+ vinskih etiket

Rad Dobrojem priporoča

Rdeča pesa je v solati z gorčičnimi semeni, kozjim jogurtom, ovsom in peteršiljevim oljem pisano osvežila. Majhne cavatelli školjke iz semoline so v lahki piščančji (iz proste reje) obari s šitakami, kislo smetano in opečeno mlado čebulo pojasnile, da smo v Italiji, toda v avtonomni pokrajini. Poširan file postrvi je bil na hotelski večerji chefovsko premazan z misom iz fermentiranega ječmena, podložen s kuhanim ječmenom, pokrit z ječmenovo pokovko, v žametno-ribji veloute omaki z blitvo. In za sladko so bile jagode, čeprav je bil čas jabolk, a zato je bila velika jagoda iz rikote in bele čokolade, male jagode in omaka pa iz češmina, pa čeprav še ni bilo zmrzali. A to je ”le” hotelska večerja. Za jutri pa rezervirajte še v (hotelski) restavraciji.