Horvath

Emancipirana kuhinja

Fotozgodba

Foto zgodba iz Kreuzberga

Obisk poleti 2018
Klik

Foto zgodba iz Kreuzberga

Žlička in vilice v enem kosu ali berlinska tradicija, avstrijske korenine, mladostna ustvarjalnost in chefovsko znanje v eni gostilni in dveh mišelinkah. Sebastian Frank imenuje to emancipirana kuhinja.

Stoletna gostilna, nekoč izletniška, danes pa ”sredi” mesta (Kreuzberg), zato tradicionalen ambient z vrtom in marelami ter kreativnim kuharjem s spominom. Avstrijec v Berlinu, dve mišelinki za zeleno nastrgano kot tartuf. Sebastian Frank, odkritelj ”emancipacijske kuhinje”, je evropski chef leta 2018, proglašen na mednarodnem kulinaričnem sejmu Madrid Fusion.



Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

100 €

7 hodov

120 €

9 hodov

140 €

Vinski list

Sommelier Jakob Petritsch se osredotoča predvsem na vina iz Avstrije, Nemčije, Madžarske, Slovenije, Hrvaške in Srbije. Vinski list obsega 200 etiket in ni sestavljen glede na sorte grozdja ali države, ampak glede na posebne značilnosti vina.

Rad Dobrojem priporoča

Gomolj zelene je Frank začel pripravljati devet tednom preden ste pripotovali v Berlin, zato si ga dajte kot beli tartuf ali stari parmezan naribati na ribo na avstro-ogrski način.