Horvath
-
Kuhinja
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami -
Kdo
Sebastian Frank -
Odpiralni Čas
sreda - nedelja18.30 - 22.00ponedeljek - torekzaprto
-
Naslov
Paul-Lincke-Ufer 44 a, Berlin, Nemčija -
Telefon
+49 30 61289992 -
Splet
www.restaurant-horvath.de -
Email
mail@restaurant-horvath.de -
Posebnosti
2 Michelinovi zvezdici -
Prostor
vrt s senčniki in stari les v preprosti jedilnici
Emancipirana kuhinja
Žlička in vilice v enem kosu ali berlinska tradicija, avstrijske korenine, mladostna ustvarjalnost in chefovsko znanje v eni gostilni in dveh mišelinkah. Sebastian Frank imenuje to emancipirana kuhinja.
Stoletna gostilna, nekoč izletniška, danes pa ”sredi” mesta (Kreuzberg), zato tradicionalen ambient z vrtom in marelami ter kreativnim kuharjem s spominom. Avstrijec v Berlinu, dve mišelinki za zeleno nastrgano kot tartuf. Sebastian Frank, odkritelj ”emancipacijske kuhinje”, je evropski chef leta 2018, proglašen na mednarodnem kulinaričnem sejmu Madrid Fusion.
Jedilni list
Degustacijski meni
5 hodov
100 €
7 hodov
120 €
9 hodov
140 €
Vinski list
Sommelier Jakob Petritsch se osredotoča predvsem na vina iz Avstrije, Nemčije, Madžarske, Slovenije, Hrvaške in Srbije. Vinski list obsega 200 etiket in ni sestavljen glede na sorte grozdja ali države, ampak glede na posebne značilnosti vina.
Rad Dobrojem priporoča
Gomolj zelene je Frank začel pripravljati devet tednom preden ste pripotovali v Berlin, zato si ga dajte kot beli tartuf ali stari parmezan naribati na ribo na avstro-ogrski način.