Hotel Riederalm

 • Kuhinja
  vrhunska avstrijsko-alpska ”dahoam” kuhinja v družinskem hotelu
 • Kdo
  družina Herbst, chef Andreas Herbst
 • Odpiralni Čas
  Gourmet restavracija Dahoam
  ponedeljek, torek, petek in sobota
  18.30 - 22.00
 • Naslov
  Rain 100, Leogang, Avstrija
 • Telefon
  +43 6583 7342
 • Splet
  www.riederalm.com, www.restaurant-dahoam.com
 • Email
  info@riederalm.com
 • Posebnosti
  Hotel ****S
  član združenja JRE Jeunes Restauratuers
  smučarski in kolesarski cirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn
 • Prostor
  elegantna domačnost jedilnic - posebej za družine in le za odrasle - se ujema z vrhunsko kulinariko; luksuzna restavracija dahoam s čudovitim pogledom na okoliške gore

Kuhinjski gaudi s sosedi

Fotozgodba

Dahoam (doma v Leogangu)

Obisk 2022
Klik

Dahoam (doma v Leogangu)

Smučarskih prog je toliko, da vseh ne moreš presmučati. Tudi, ko ni snega, je možnosti za rekreacijo, šport, razvedrilo, sprostitev, počitek, zabavo, užitek, toliko, da je edini problem le, kaj izbrati. Torej je samo hrana takšna, da ne smeš nič izpustiti!

Riederalm je hotel, a njegova penzionska večerja je za 3 srčke. Riederalm je (tudi) vrhunska restavracija, saj je njen meni za 4 srčke!

Riederalm je Good Life Resort, hotel za uživanje, štiri zvezdice superior, z dva tisoč kvadratnimi metri welnessa, z ”Mountain Spa”, termalnim zunanjim bazenom samo za odrasle, družinskim spajem z zunanjim in notranjim bazenom s tobogani, z najboljšo progo smučarskega cirkusa Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn pred vrati, s progo za gorsko kolesarjenje nad hišo in največjo avstrijsko kolesarsko regijo po dolini … Hotel za uživanje, da v njem in okrog njega pozimi in poleti smučate, planinarite, plavate, kolesarite, jahate, lenarite … in vrhunsko jeste! Chef Andi Herbst, ki se je učil in delal pri Johanni Maier, Mariu Lohningerju, Andreasu Döllererju, s svojo ekipo hotelskim gostom kar v kuhinji pripravi kulinarični ”gaudi”, dobrojedcem pa v restavraciji dahoam, v kateri jih z ”vlakom” popelje po celotni dolini.

Riederalm je kulinarično razvajanje, ki se začne z desetimi hodi predjedi med štedilniki, lonci, kuharji in celotno Herbstovo družino. Mama pozdravlja goste, ata jim peče divjačino, mlajši sin je vse to skuhal, starejši sin zraven izbira vina, snahi se podita za otroci, zraven pa so še vsi bližnji in daljni sosedi. A vse to je ”le” za 3 srčke … Le kdo se zato ne bi vsaj enkrat na dopustu za uživanje v Good Life resortu odočil še za vrhunec v luksuzni restavraciji z le petimi mizami, v kateri je kot ”doma”?! Foto zgodba z večerje v kuhinji  je tukaj.

Chef Andi Herbst razvaja svoje hotelske in dobrojedske goste z moderno avstrijsko alpsko kuhinjo in dolgim spiskom svojih dobaviteljev, do katerih pa je le kratka pot. V svojih jedeh uporablja le odlične sestavine in vse so le iz Leoganga. Govedina je od strica, divjačina od prijateljev iz vaške lovske družine, teletina in jagnjetina sta od okoliških kmetov, svinjina se prosto pase okrog Leoganga, perutnina je ekološka in seveda tudi iz Leoganga, iz domače vasi so še race, ribe, siri, mleko, jogurt, pravzaprav vse, razen brancinov, ki pa so iz avstrijske Štajerske.Jedilni list

Degustacijski meni

Malo potovanje skozi Leogang

115 €

Veliko potovanje skozi Leogang

145 €

Vinski list

sommelierja Thomas Herbst in Fernando Fanaro

Rad Dobrojem priporoča

Vsi že ponujajo vedno sneg, velike velnese in spaje, visoke hribe, lepo naravo, dolgo tradicijo, razvito infrastrukturo, vse to v elegantnih, luksuznih, komfortnih, a družinskih, gostoljubnih in domačnih hotelih. Zato je razlika le še v hrani! Riederalm ima, torej, vse! Dahoam je majhna restavracija, toda ena najboljših na Solnograškem!