Hotel Riederalm

 • Kuhinja
  moderna avstrijsko-alpska vrhunska kuhinja v družinskem hotelu
 • Kdo
  družina Herbst, chef Andreas Herbst
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  od 18.30 do 22. ure
 • Naslov
  Rain 100, Leogang, Avstrija
 • Telefon
  +43 6583 7342
 • Splet
  www.riederalm.com
 • Email
  info@riederalm.com
 • Posebnosti
  Hotel ****S, smučarski cirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn
 • Prostor
  elegantna domačnost jedilnic - posebej za družine in le za odrasle - se ujema z vrhunsko kulinariko.

Kuhinjski gaudi s sosedi

Fotozgodba

Foto zgodba iz Leoganga

Obisk marca 2019
Klik

Foto zgodba iz Leoganga

Smučarskih prog je toliko, da vseh ne moreš presmučati. Tudi, ko ni snega, je možnosti za rekreacijo, šport, razvedrilo, sprostitev, počitek, zabavo, užitek, toliko, da je edini problem le, kaj izbrati. Torej je samo hrana takšna, da ne smeš nič izpustiti!

Riederalm je hotel, a v njem jeste kot v vrhunski restavraciji. Riederalm je tudi restavracija, a vrhunska v njej je – penzionska večerja!

Riederalm je Good Life Resort, hotel za uživanje, štiri zvezdice superior, z dva tisoč kvadratnimi metri welnessa, z ”Mountain Spa”, termalnim zunanjim bazenom samo za odrasle, družinskim spajem z zunanjim in notranjim bazenom s tobogani, z najboljšo progo smučarskega cirkusa Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn pred vrati, s progo za gorsko kolesarjenje nad hišo, da v njem in okrog njega pozimi in poleti smučate, planinarite, plavate, kolesarite, jahate, lenarite … Toda od vsega tega najbolj priporočamo, da le stojite, pred “Gschaftloch”, ki je le luknja v zidu, skozi katero pa gledate, kako vam chef Andi Herbst (33), ki se je učil in delal pri Johanni Maier, Mariu Lohningerju, Andreasu Döllererju, s svojo ekipo pripravlja večerni kuhinjski ”gaudi”.

Riederalm je kulinarično razvajanje, ki se začne z desetimi hodi predjedi med štedilniki, lonci, kuharji in celotno Herbstovo družino. Mama pozdravlja goste, ata jim peče divjačino, mlajši sin je vse to skuhal, starejši sin zraven izbira vina, snahi se podita za otroci, zraven pa so še vsi bližnji in daljni sosedi.

Chef Andi Herbst razvaja svoje hotelske in dobrojedske goste z moderno avstrijsko alpsko kuhinjo in dolgim spiskom svojih dobaviteljev, do katerih pa je le kratka pot. V svojih jedeh uporablja le odlične sestavine in vse so le iz Leoganga. Govedina je od strica, divjačina od prijateljev iz vaške lovske družine, teletina in jagnjetina sta od okoliških kmetov, svinjina se prosto pase okrog Leoganga, perutnina je ekološka in seveda tudi iz Leoganga, iz domače vasi so še race, ribe, siri, mleko, jogurt, pravzaprav vse, razen brancinov, ki pa so iz avstrijske Štajerske (!). In vse to je vsak večer ”le” v polpenzionski večerji, ki je zato veliki kulinarični vodiči še niso zaznali, torej je tudi za vas še nekaj prostora.

Rad Dobrojem priporoča

Vsi že ponujajo vedno sneg, velike velnese in spaje, visoke hribe, lepo naravo, dolgo tradicijo, razvito infrastrukturo, vse to v elegantnih, luksuznih, komfortnih, a družinskih, gostoljubnih in domačnih hotelih. Zato je razlika le še v hrani! Riederalm ima, torej, vse!