Hotel Riederalm
-
Kuhinja
vrhunska avstrijsko-alpska ”dahoam” kuhinja v družinskem hotelu -
Kdo
družina Herbst, chef Andreas Herbst -
Odpiralni Čas
Gourmet restavracija Dahoamponedeljek, torek, petek in sobota18.30 - 22.00
-
Naslov
Rain 100, Leogang, Avstrija -
Telefon
+43 6583 7342 -
Splet
www.riederalm.com, www.restaurant-dahoam.com -
Email
info@riederalm.com -
Posebnosti
Hotel ****S
član združenja JRE Jeunes Restauratuers
smučarski in kolesarski cirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn -
Prostor
elegantna domačnost jedilnic - posebej za družine in le za odrasle - se ujema z vrhunsko kulinariko; luksuzna restavracija dahoam s čudovitim pogledom na okoliške gore
Kuhinjski gaudi s sosedi
Smučarskih prog je toliko, da vseh ne moreš presmučati. Tudi, ko ni snega, je možnosti za rekreacijo, šport, razvedrilo, sprostitev, počitek, zabavo, užitek, toliko, da je edini problem le, kaj izbrati. Torej je samo hrana takšna, da ne smeš nič izpustiti!
Riederalm je hotel, a njegova penzionska večerja je za 3 srčke. Riederalm je (tudi) vrhunska restavracija, saj je njen meni za 4 srčke!
Riederalm je Good Life Resort, hotel za uživanje, štiri zvezdice superior, z dva tisoč kvadratnimi metri welnessa, z ”Mountain Spa”, termalnim zunanjim bazenom samo za odrasle, družinskim spajem z zunanjim in notranjim bazenom s tobogani, z najboljšo progo smučarskega cirkusa Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn pred vrati, s progo za gorsko kolesarjenje nad hišo in največjo avstrijsko kolesarsko regijo po dolini … Hotel za uživanje, da v njem in okrog njega pozimi in poleti smučate, planinarite, plavate, kolesarite, jahate, lenarite … in vrhunsko jeste! Chef Andi Herbst, ki se je učil in delal pri Johanni Maier, Mariu Lohningerju, Andreasu Döllererju, s svojo ekipo hotelskim gostom kar v kuhinji pripravi kulinarični ”gaudi”, dobrojedcem pa v restavraciji dahoam, v kateri jih z ”vlakom” popelje po celotni dolini.
Riederalm je kulinarično razvajanje, ki se začne z desetimi hodi predjedi med štedilniki, lonci, kuharji in celotno Herbstovo družino. Mama pozdravlja goste, ata jim peče divjačino, mlajši sin je vse to skuhal, starejši sin zraven izbira vina, snahi se podita za otroci, zraven pa so še vsi bližnji in daljni sosedi. A vse to je ”le” za 3 srčke … Le kdo se zato ne bi vsaj enkrat na dopustu za uživanje v Good Life resortu odočil še za vrhunec v luksuzni restavraciji z le petimi mizami, v kateri je kot ”doma”?! Foto zgodba z večerje v kuhinji je tukaj.
Chef Andi Herbst razvaja svoje hotelske in dobrojedske goste z moderno avstrijsko alpsko kuhinjo in dolgim spiskom svojih dobaviteljev, do katerih pa je le kratka pot. V svojih jedeh uporablja le odlične sestavine in vse so le iz Leoganga. Govedina je od strica, divjačina od prijateljev iz vaške lovske družine, teletina in jagnjetina sta od okoliških kmetov, svinjina se prosto pase okrog Leoganga, perutnina je ekološka in seveda tudi iz Leoganga, iz domače vasi so še race, ribe, siri, mleko, jogurt, pravzaprav vse, razen brancinov, ki pa so iz avstrijske Štajerske.
Jedilni list
Malo potovanje skozi Leogang
115 €
Veliko potovanje skozi Leogang
145 €