Konoba Morgan

Morski razgled, mesni obisk

Fotozgodba

Obisk 2021

Klik

Obisk 2021

Morgan je konoba, v katero tudi vabijo tartufi, fuži, šparuge, fritaje, pjetli, boškarini, divljač in malvazije. Morgan je istrska konoba, ki tudi vidi morje. In tudi Morgan je istrska mesna konoba, v kateri imajo najvišjo ceno italijanska fiorentina, ameriški black angusi in istrski biftki (s tartufi) najvišjo ceno. A zato ne pojdite v Morgana zaradi rib, temveč le razgleda; ne zaradi T-bona, saj ima prehudo konkurenco, da bi si naročali, kar ponujajo vsi in povsod; in ne le na izletu in mimojede! V Morgana pojdite zaradi njega, saj vam bo potem ostalo še dovolj časa za razgled, ki ponuja veliko izbiro vinarskih, oljčnih in drugih istrskih sosedov ter posebnosti.

Karpačo je iz boškarina, a tudi iz gosjih jeter, ki so tudi v drugih oblikah (ravioli!) Morganova posebnost, goveje pleče je hladno v kruhu, a tudi dušeno v omaki, ob ”klasičnih” biftekih s tartufi, belimi ali črnimi, pa je bolj zanimivo vse drugo, divjačinske pečenke, telečje ličnice, jagnječji kotleti, pata negra rebrca, boškarinov brasato … Vseeno pa so hišni aduti na strani toplih predjedi, ki jih zna Morganova Ana, ker ”danes včerajšnje povezuje z jutrišnjim”, chefovsko nadgraditi, zato je na začetku koristno poslušati tudi natakarja z današnjimi priporočili.

Ocena: 2 srčka

V istrske konobe gremo radi zato, ker se v njih preprosto, toda dobro je, v Morgana pa, ker je dobro zato, ker ni le preprosto. To je konoba, ker se tako le lepše sliši, in ker ima nekje (najbrž) še tudi odprti kamin. Sicer pa zna Morganova konoba postreči kot v fini restavraciji, kuhati kot v chefovski gostilni in točiti kot v najboljši vinski kleti. 

Morgan ve, kaj zna, in zato se tega drži. S tem je konoba za kar 2 srčka tudi zato, ker je stalnica. Čeprav je vedno/dnevno kaj novega, je zato, da ni dolgočasno, saj v Morgana ne greš odkrivat, temveč ponavljat, a ne tako kot drugod/povsod, temveč s tem razgledom, naokrog in na krožniku. Zato tudi Morgan pridno ponavlja, toda vedno tako, da so zelenjavne marmelade na začetku, gosja jetra v nadaljevanju, mesni rezi za glavno, tartufi za sladko in vinske zgodbe za sproti – hišna posebnost.Vinski list

sommelierka: Nedeljka Krupljan
število vinskih etiket: 80+

Rad Dobrojem priporoča

V istrskih konobah smo veseli, če so kar za 1 srček, v Morganu pa, ker je ”le” za 2 srčka. Trudi se, da je več (kot drugi), a s tem ne pretirava.