Konoba Zijavica

Avtorstvo na plaži

Fotozgodba

Obisk 2023

Klik

Obisk 2023

Četudi pod Učko čez dan hitro mrazi, si v Moščenički Dragi še zvečer na plaži. Toda, čeprav konoba Zijavica v morje namaka podplate, Stiven Vunić ve, da se z odličnimi morskimi sestavinami ne komplicira, a da jih hkrati na peščeni plaži ni dovolj le vrteti, kot kopalce, na zapeki.

Mladi chef iz stare ribiške družine ve iz prve roke in iz otroštva, kaj/kakšna je prava riba. Zato je do morske iskrenosti, ki mu priplava kar na prag, spoštljiv, toda ustvarjalen. To so le imena jedi in sestavin kot drugod, sicer pa je vse drugače. Za črtasto pogrnjeno mizo, na katero vam za pozdrav postavijo sveže ocvrto fritulo polnjeno s tuno, v kozarec pa natočijo še eno novo hrvaško penino, zato nikar ne bodite dolgočasni. Seveda vam lahko kot levo in desno tudi tukaj na pladenj zložijo divje, velike in sijoče repe, ki imajo na drugem koncu le bolj svetleče oči, toda raje kot (eno) ribo izberite več chefovih idej.Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov

70 €

7 hodov

85 €

Pogrinjek

3,50 €

Vinski list

sommelier Klaudio Jurčić (Bevanda, Opatija)

Rad Dobrojem priporoča

Konoba Zijavica je v Moščenički Dragi na plaži, toda jedi Stivena Vunića niso za kopalce, temveč za dobrojedce. To pa tudi pomeni, da se je v sezoni do Zijavice skoraj nemogoče prebiti mimo vseh brisač, ki so rezervirale svoj prostor pod soncem do konca dopusta, a je zato toliko večje doživetje izven nje, ko je Zijavica v mesečini najbolj romantična restavracija Kvarnerskega zaliva.