La Galleria

  • Kuhinja
    vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
  • Kdo
    Guilio Coppola
  • Odpiralni Čas
    torek - sobota
    12.30 - 15.00 & 20.00 - 24.00
    nedelja
    12.30 - 15.00
    ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Piazza Augusto Aubry 8, Gragnano, Italija
  • Telefon
    +39 081 873 3029
  • Splet
    www.lagalleriaristorante.it
  • Email
    info@lagalleriaristorante.it
  • Posebnosti
    ena Michelinova zvezdica*
    član JRE Jeunes Restaurateurs
  • Prostor
    moderno-minimalistično, v pritličju sta sprejemnica in sodobna kuhinja, po strmih stopnicah je v mezzaninu razstava testenin (Voiello), ki jih tudi prodajajo, na vrhu je ozka jedilnica z dolgimi prti, elegantnimi pogrinjki, toplo svetlobo in sliko chefa

Mesto in galerija pašte

Fotozgodba

Foto zgodba iz Gragnana

Obisk jeseni 2017
Klik

Foto zgodba iz Gragnana

Gragnano je mesto pašte! Vse najboljše italijanske sušene testenine prihajajo iz tega mesta v Kampaniji, ki leži za mogočnim Vezuvom in Pompeji, na poti proti Amalfiju. Toda, čeprav so najboljše testenine obrtniški izdelek, je Gragnano industrijsko mesto, ki pa je svoje boljše čase že pozabilo. Čez dan je zapuščeno, sivo, zanemarjeno, potlačeno, kot mrtvo. V mestu pašte je najtežje najti trgovino z dobro ponudbo testenin. Nekaj odprtih bifejev ne vliva zaupanja za postanek, sprehod po glavni ulici je depresiven. Kdo sploh tukaj živi?!

A potrebno je vztrajati do trga Aubry, ker tam so visoka siva vrata nad katerimi piše La Galleria. Mi smo šli trikrat mimo, ne da bi jih opazili, vam bo zato uspelo prej. Se splača, kajti za temi vrati se odpre čisto novi svet. Restavracija je moderno-minimalistična, v pritličju sta sprejemnica in sodobna kuhinja, po strmih stopnicah je v mezzaninu razstava testenin (Voiello), ki jih tudi prodajajo, na vrhu je ozka jedilnica z dolgimi prti, elegantnimi pogrinjki, toplo svetlobo in sliko chefa Giulia Coppole. Meni Vse iz pašte stane 35 evrov. Vreden pa je Michelinove zvezdice!



Jedilni list

Degustacijski meni

All in pasta (pozdrav iz kuhinje + 5 hodov)

35,00 €

Morski meni (7 hodov)

46,00 €

Zemeljski meni

44,00 €

Veliki meni (8 hodov)

58,00 €

Rad Dobrojem priporoča

Med plasti krompirjeve skorje je pasta mista (mešane sušene testenine različnih oblik) hrustljavo zapečena, spremlja jo omaka iz hobotnice s paradižnikom, ki je več ur reducirana globoka in močna omaka. Izvedba je filigranska. Kot v galeriji!