La Stüa de Michil
-
Kuhinja
avtorska kuhinja a la Simone Cantafio -
Kdo
družina Costa, chef Simone Cantafio -
Odpiralni Čas
ponedeljek - sobota19.00 - 21.30nedeljazaprto
-
Naslov
Str. Col Alt 105, Corvara in Badia, Italija -
Telefon
+39 0471 83 10 00 -
Splet
www.laperlacorvara.it -
Email
info@laperlacorvara.it -
Posebnosti
Hotel La Perla
Osvajanje zvezd(ic)
V okviru triletnih priprav kulinaričnega projekta družine Bras na Japonskem je bila otvoritev nove restavracije v Karuizawi predvidena za 22. julij 2020. Njeno ime: Bras Karuizawa Simone Cantafio. Restavracija bi torej nosila ime svojega chefa-direktorja. Simone Cantafio se je Brasoma v Maison Bras (***) v francoskem Laguiolu priključil s 23 leti. Čast poimenovanja sta mu znana svetovna chefa, oče in sin, Michel in Sebastien Bras namenila po petih letih chefovanja v njuni restavraciji Toya (**) na otoku Hokkaido. Toda potem se je zgodil covid … Simone Cantafio, rojen 1985 v Milanu, se je z ženo, Japonko, in njuno dvoletno hčerko, vrnil z Japonske v Italijo, na Kalabrijo, od koder sta njegova starša. ”A tam nihče ne govori angleško, zato je bila žena preveč osamljena,” je v novi kuhinji hotela La Perla v Corvari razkril razlog selitve z juga na sever, z morja na sneg.
Alta Badia, ki je kot del Superski Dolomiti najbrž najbolj obiskano ”slovensko” smučišče, v epidemiji ni izgubila le poldruge zimske sezone, temveč so ji od šestih zvezdic ostale le tri (St. Hubertus). A 35-letni Simone Cantafio, milanski chef s kalabrijskimi koreninami in 14 leti francosko-japonskih izkušenj, ki ga je v visoko kuhinjo uvedel največji italijanski chef Gualtiero Marchesi, je ravno zaradi tega v La Perli začel zadovoljno. ”Ker tako začenjam čisto od začetka,” nam je zaupal le nekaj dni zatem, ko je decembra 2021 postal gospodar velike kuhinje (pet restavracij) v La Perli. Namesto da bi na Japonskem v ”svoji” posegel po tretji zvezdici, bo zdaj ”moral” v Michilovi Alta Badii tri povrniti. Zato je le vprašanje časa, kdaj bo Alta Badia spet imela (vsaj) šest zvezdic.
Jedilni list
5 hodov - Perzeziun
129 €
Vinska spremljava s 4 kozarci
55 €
8 hodov - Trasformaziun
149 €
Vinska spremljava s 6 kozarci
75 €