Mesnerhaus

 • Kuhinja
  sodobna kuhinja Lungaua z domišljijo
 • Kdo
  Maria & Josef Steffner, chef Josef Steffner
 • Odpiralni Čas
  sreda - nedelja
  11.30 - 14.30
  18.00 - 22.00
  ponedeljek - torek
  zaprto
 • Naslov
  Markt 56, Mauterndorf, Avstrija
 • Telefon
  +43 6472 7595
 • Splet
  www.mesnerhaus.at
 • Email
  office@mesnerhaus.at
 • Posebnosti
  član JRE Jeunes Restaurateurs
  šest sob in suita
 • Prostor
  elegantni, toda domačni jedilnici, stalno vaško omizje, intimen vinski bar in majhna kulinarična trgovina

Cerkovnikova dobrojedska hiša

Fotozgodba

Obisk 2021

Klik

Obisk 2021

Mesnerhaus je cerkovnikova hiša, le da zdaj ne oskrbuje več cerkve, temveč dobrojedske popotnike. Sicer pa je v hiši, ki se spominja šest stoletij nazaj, v njeni novi eri bila vselej tako dobra gostilna, da je bil Mauterndorf po njej znan. Še bolj pa od 2007, ko sta jo Maria in Josef Steffner, ki sta se v njej spoznala med kuharskim vajeništvom, povsem prenovila in iz Mesnerhausa ustvarila restavracijo za uživanje.

Mesnerhaus je najboljša restavracija Lungaua in ena najboljših na Solnograškem. Kako ji to uspeva v vasi, ki se ne vidi z avtoceste in ima do kar dveh smučišč kar pol ure, začutiš, ne le okusiš. Če, namreč, v preveč vrhunskih restavracijah uživanje v chefovski kreativnosti zahteva od gostov (tudi) odrekanje in delo, je ta hiša tako sproščena-fina restavracija, da so takšne tudi njene vrhunske jedi. Ko prideš prvič, se počutiš kot stalni gost, zato se ne vračaš v restavracijo, temveč domov. Ni zaman štamtiš (stalno omizje) najbolj zaželeni kotiček cerkovnikove dobrojedske hiše, ki že ob vhodu vabi tudi v vinski bar, ob izhodu pa še v kulinarično trgovino.

Tako kot zna gostiteljica fino in domačno, zna tudi chef. Staro se prepleta z novim, tradicionalno s sodobnim, iskreno, pravo, lokalno in naravno pa s kreativnostjo in fantazijo. Najbolj regionalne jedi imajo zato največ domišljije, najboljše sestavine so doma najbližje, najbolj znana jed je ”le” pražen krompir, v restavraciji s toliko srčki (in GM kapami) pa te najbolj preseneti srček solate … ”Narava nas oskrbuje z vsem,” to bogastvo skromno, tako kot tudi kuha, opiše Josef Steffner.

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

98 €

Vinska spremljava (4 kozarci)

58 €

6 hodov

138 €

Vinska spremljava (6 kozarcev)

78 €

8 hodov

178 €

10 hodov

198 €

Vinski list

sommelier Maria Steffner

Rad Dobrojem priporoča

Za Lungau je prednost, da so druge avstrijske regije bolj znane in oblegane. Za Mauterndorf je prednost, da se lahko zjutraj odločiš, na katero bližnje smučišče se boš odpeljal. Za Mesnerhaus je prednost, da (še) ni tako znan, je pa že tako dober. Izkoristi!