Minglers Sportalm
-
Kuhinja
hotelski gostje na večerji v gourmet restavraciji -
Kdo
družina Mingler, chef Bernhard Hochkogler -
Odpiralni Čas
sreda - sobota18.30 - 21.00nedelja - torekzaprto
-
Naslov
Brandseitweg 26, Kirchberg pri Kitzbühel, Avstrija -
Telefon
+43 5357 2778 -
Splet
www.hotel-sportalm.at -
Email
info@hotel-sportalm.at -
Posebnosti
hotel, wellness, KitzSki smučišče -
Prostor
gourmet restavracija Stubn 1972 ima le štiri mize, gostje na hotelski večerji pa na izbiro moderno ali tradicionalno jedilnico
Tako se je po takšni smuki
Kdor čez dan na najboljšem smučišču na svetu (www.skiresort.de) zre s Petelinjega grebena v prepad Streifa, se zvečer ne zadovolji z navadno hotelsko večerjo s solatnim bifejem in le tremi dejanji, temveč si želi čestitati z gourmet menijem priznanega chefa v čim več hodih. Tukaj v družinskem hotelu Sportalm v Kirchbergu pri Kitzbühlu nastopi chef Bernhard Hochkogler.
Ocvrta garnela v kataifi rezancih, s sorbetom rukole in vložninami kumare, redkvice ter buče, ki plavajo v pri mizi dolitem kumaričnem fondu, predstavi lokalnost, ne sicer sestavin, toda mondenosti Kitzbuehla. Zato zunaj zimska pravljica smuča mimo vrat, znotraj pa je ocvrto jajce s tartufi.
Ko sočna sadnost vložene rdeče pese in sladko-grenka slanost pomarančne soli spremljajo srednji hrbet škotskega lososa in je mangov sorbet tako lepo začinjen z belim vinskim kisom z vanilijo, je to zato, ker se res prileže po takšni smuki! Saj je nocoj rožnato pečen jelenov hrbet s pečenimi kraljevimi ostrigarji, kremo sladkega krompirja, ocvrtim in dušenim ohrovtom, ribezom, kulijem rdeče pese in gobovo biskvitno spužvo, jutri pa bodo rožnato pečene prsi kmečke race z medom, brinovimi jagodami, topinamburjem, divjim brokolijem in wachauskimi marelicami z majaronovo omako. Tako se smuča!
Jedilni list
3 hodi
59 €
4 hodi
71 €
5 hodov
83 €
6 hodov
95 €