Nebo by Deni Srdoč

 • Kuhinja
  novi vrhunci hrvaške gastronomije by Deni Srdoč
 • Kdo
  chef Deni Srdoč
 • Odpiralni Čas
  sreda - četrtek
  17.00 - 23.00
  petek - sobota
  12.00 - 14.30
  17.00 - 23.00
  nedelja - torek
  zaprto
 • Naslov
  Opatijska ulica 9, Rijeka, Hrvaška
 • Telefon
  +385 91 227 0058, +385 51 600 119
 • Splet
  www.neborijeka.com
 • Email
  info@neborijeka.com
 • Nebo by Deni Srdoč
  Rezervacije Gostilne


 • Posebnosti
  1 Michelinova zvezdica
  Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa
 • Prostor
  Najlepši razgled na Kvarner iz petega nadstropja 5-zvezdičnega hotela

Paradižnikov hrustljavi kolovrat

Fotozgodba

Obisk 2023

Klik

Obisk 2023

Mlada ekipa se trudi doseči ”nove vrhunce hrvaške kulinarike”, talentiranega chefa Denija Srdoča pa odlikuje, da je njegova kreativnost – živa. Zato je slavonska panceta enako vrhunska kot surova kumara prelita s kulijem krebuljice in domačim kremnim sirom. Dobro in vredno cene, četudi niste v nebesih ter vam le razsvetljeni Kvarner z višine jemlje sapo.

Paradižnikov hrustljavi ”kolovrat” je polnjen s sirom in indijskimi oreščki. Je s podpisom, ker okrog vseh miz se dvigajo enaki oblački: ”Kako to naredi?” Postrv iz Gacke izstopa s harmonijo spremljave iz breskev, volčjega jabolka in mete. Ni zanemarljivo, da so na jakobovi pokrovači, z zažgano marelico, cvetačo in sirno kremo, tudi cvetovi ”naše nabiralke”. Srdočeve jedi niso lepe le zaradi vtisa, temveč tudi okusa.

Romb s skorjico pinjol in peteršilja, pečenim jajčevcem, pinjolami, krompirjevim čipsom in limonovim želejem pove točno to: da ni razlika v lepoti, temveč v razlogu, zakaj je vsak dan dovolj sočna sredica in hrustljava koža dnevnega ulova, ob posebnih-nebeških priložnostih pa ne. Takšnega romba še dolgo ujčkah v spominu!

Račka iz proste reje, v dveh dejanjih, prsi z vloženimi slivami in gobami, in hrustljavost račjega bedra, prozo suhoparnih natakarjevih opisov spremeni v poezijo jedčevega užitka. Kdor se še ne preda, lahko preveri še chefovi ”klasiki”, zorjenega osliča v ješprenju in polže s chefove kmetije, drugi pa se le posladkajo s cigaro iz skorjice kakavovca, polnjeno z mandlji in tonko.Jedilni list

Degustacijski meni

10 hodov

145 €

6 hodov

85 €

Pogrinjek

7 €

Vinska spremljava

7 kozarcev

85 €

Vinski list

sommelier Tomislav Mikinac
500 vinskih etiket

Rad Dobrojem priporoča

V vrhnjem nadstropju hotela Hilton Rijeka Costabella ima najboljši kvarnerski chef najširši razgled pri odkrivanju novih višin sredozemske in hrvaško gastronomije. Za ambicije restavracije ”by Deni Srdoč” je ena Michelinova zvezdica le prva, kar dokazujejo servis, sprejem, ambient, pozdravi, dobavitelji, koncept in jedi ”razburljivega potovanja” po lepi njihovi, s pomočjo biodinamičnih in ekoloških kmetij, ki so chefovsko vkuhane v zero-waste koncept ”nebeškega” doživetja.