Nebo by Deni Srdoč
-
Kuhinja
novi vrhunci hrvaške gastronomije by Deni Srdoč -
Kdo
chef Deni Srdoč -
Odpiralni Čas
sreda - četrtek17.00 - 23.00petek - sobota12.00 - 14.3017.00 - 23.00nedelja - torekzaprto
-
Naslov
Opatijska ulica 9, Rijeka, Hrvaška -
Telefon
+385 91 227 0058, +385 51 600 119 -
Splet
www.neborijeka.com -
Email
info@neborijeka.com -
Nebo by Deni Srdoč
-
Posebnosti
1 Michelinova zvezdica
Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa -
Prostor
Najlepši razgled na Kvarner iz petega nadstropja 5-zvezdičnega hotela
Paradižnikov hrustljavi kolovrat
Mlada ekipa se trudi doseči ”nove vrhunce hrvaške kulinarike”, talentiranega chefa Denija Srdoča pa odlikuje, da je njegova kreativnost – živa. Zato je slavonska panceta enako vrhunska kot surova kumara prelita s kulijem krebuljice in domačim kremnim sirom. Dobro in vredno cene, četudi niste v nebesih ter vam le razsvetljeni Kvarner z višine jemlje sapo.
Paradižnikov hrustljavi ”kolovrat” je polnjen s sirom in indijskimi oreščki. Je s podpisom, ker okrog vseh miz se dvigajo enaki oblački: ”Kako to naredi?” Postrv iz Gacke izstopa s harmonijo spremljave iz breskev, volčjega jabolka in mete. Ni zanemarljivo, da so na jakobovi pokrovači, z zažgano marelico, cvetačo in sirno kremo, tudi cvetovi ”naše nabiralke”. Srdočeve jedi niso lepe le zaradi vtisa, temveč tudi okusa.
Romb s skorjico pinjol in peteršilja, pečenim jajčevcem, pinjolami, krompirjevim čipsom in limonovim želejem pove točno to: da ni razlika v lepoti, temveč v razlogu, zakaj je vsak dan dovolj sočna sredica in hrustljava koža dnevnega ulova, ob posebnih-nebeških priložnostih pa ne. Takšnega romba še dolgo ujčkah v spominu!
Račka iz proste reje, v dveh dejanjih, prsi z vloženimi slivami in gobami, in hrustljavost račjega bedra, prozo suhoparnih natakarjevih opisov spremeni v poezijo jedčevega užitka. Kdor se še ne preda, lahko preveri še chefovi ”klasiki”, zorjenega osliča v ješprenju in polže s chefove kmetije, drugi pa se le posladkajo s cigaro iz skorjice kakavovca, polnjeno z mandlji in tonko.
Jedilni list
10 hodov
145 €
6 hodov
85 €
Pogrinjek
7 €
7 kozarcev
85 €
Vinski list
500 vinskih etiket