Pajta
-
Kuhinja
ruralni fine dining onstran Goričkega -
Kdo
Flóra Marjai in Ferenc Kvasznicza , chef István Akács -
Odpiralni Čas
četrtek - nedelja12.00 - 14.3018.00 - 20.30ponedeljek - sredazaprto
-
Naslov
Templomszer 7, Őriszentpéter, Madžarska -
Telefon
+36 70 416 3388 -
Splet
www.pajta.hu -
Email
info@pajta.hu -
Posebnosti
Michelinovo priznanje 2022 za gostoljubje -
Prostor
Steklo in les, preprosto, toda fino.
Kmetsko-fino v narodnem parku
Pajta je razlog, da se izlet na Goričko podaljša še do Tromejnika v Slovensko Porabje, ali da se skok na turistično natrpani Balaton skrajša z obiskom narodnih lepot parka Stražno ozemlje!
V prvem primeru je za kosilo dovolj že po chefovo z mangalico polnjena paprika, da spoznaš, zakaj se István Akács, ki se je učil po svetu, v Mehiki, na Danskem, Norveškem in v Budimpešti, oskrbuje zgolj na lokalnih kmetijah narodnega parka Őrség, ali gobova juha, da mu zavidaš, kakšne jurčke najde v okoliških gozdovih za svoj consommé s francoskim toastom.
V drugem primeru pa si raje rezervirajte še spanje, ne le zaradi madžarskih 0,00, ker je Pajtina vinska klet polna najboljših madžarskih vin, s katerimi boste primerjali najboljša prekmurska in gradiščanska, temveč zaradi preprostega dejstva, da gostje Flóre in Ferenca sicer hitro postanejo njuni prijatelji, a si je za to potrebno vzeti čas. Chef Akács temu, namreč, posveti vsaj devet svojih dejanj, ki Pajto predstavijo kot eno najboljših madžarskih ruralnih fine-dining postojank. Madžarski golaž? Ne, Pajtin buhtelj!
Jedilni list
9 hodov
78 €
Vinska spremljava
40 €
3 hodi
38 €
4 hodi
43 €
Vinska spremljava
15 €