Pajta

  • Kuhinja
    ruralni fine dining onstran Goričkega
  • Kdo
    Flóra Marjai in Ferenc Kvasznicza , chef István Akács
  • Odpiralni Čas
    četrtek - nedelja
    12.00 - 14.30
    18.00 - 20.30
    ponedeljek - sreda
    zaprto
  • Naslov
    Templomszer 7, Őriszentpéter, Madžarska
  • Telefon
    +36 70 416 3388
  • Splet
    www.pajta.hu
  • Email
    info@pajta.hu
  • Posebnosti
    Michelinovo priznanje 2022 za gostoljubje
  • Prostor
    Steklo in les, preprosto, toda fino.

Kmetsko-fino v narodnem parku

Fotozgodba

Foto zgodba

Obisk 2023
Klik

Foto zgodba

Pajta je razlog, da se izlet na Goričko podaljša še do Tromejnika v Slovensko Porabje, ali da se skok na turistično natrpani Balaton skrajša z obiskom narodnih lepot parka Stražno ozemlje!

V prvem primeru je za kosilo dovolj že po chefovo z mangalico polnjena paprika, da spoznaš, zakaj se István Akács, ki se je učil po svetu, v Mehiki, na Danskem, Norveškem in v Budimpešti, oskrbuje zgolj na lokalnih kmetijah narodnega parka Őrség, ali gobova juha, da mu zavidaš, kakšne jurčke najde v okoliških gozdovih za svoj consommé s francoskim toastom.

V drugem primeru pa si raje rezervirajte še spanje, ne le zaradi madžarskih 0,00, ker je Pajtina vinska klet polna najboljših madžarskih vin, s katerimi boste primerjali najboljša prekmurska in gradiščanska, temveč zaradi preprostega dejstva, da gostje Flóre in Ferenca sicer hitro postanejo njuni prijatelji, a si je za to potrebno vzeti čas. Chef Akács temu, namreč, posveti vsaj devet svojih dejanj, ki Pajto predstavijo kot eno najboljših madžarskih ruralnih fine-dining postojank. Madžarski golaž? Ne, Pajtin buhtelj!



Jedilni list

Degustacijski meni - večerja

9 hodov

78 €

Vinska spremljava

40 €

Degustacijski meni - kosilo

3 hodi

38 €

4 hodi

43 €

Vinska spremljava

15 €

Vinski list

Madžarska vina z dobrimi someljejevimi priporočili; tudi slovenska in avstrijska vina okrog Mure; sommelier Richard Farkas.

Rad Dobrojem priporoča

V modernih paviljonih na robu vasi sediš sredi narave, ki je ne motijo robotska kosilnica ali oranžni polži, saj Pajta z naravnim lesom in modernim steklom, s pristnim gostoljubjem in profesionalnim servisom, s preprostimi, toda prefinjenimi jedmi, s tradicionalnimi sestavinami, a sodobnimi tehnikami, ves čas poudarja, da je na tromeji, kjer ni meja. Madžarska je tako blizu, a jo kulinarično tako površno in stereotipno poznamo. P.s. Malo ceneje kot pri naših najboljših in dosti ceneje kot pri avstrijskih povprečnih.