Plavi podrum

Nostalgija ikn radovednost

Fotozgodba

Obisk 2023

Klik

Obisk 2023

V Plavem podrumu je vse kot je bilo, saj je najboljša kvarnerska krčmarka vedno tam, a vedno je toliko novega, saj najboljša hrvaška someljejka k vsaki novi jedi ponudi vsaj dve novi hrvaški vini.
Kuhinja pozdravi z ocvrtim kvarnerskim barbonom, ki pa ima pestro spremljavo: pesto sušenih paradižnikov, črni aioli, espumo paške ovčje skute in jajčevca, hrustek iz sipinega črnila in oljčno olje iz Vodnjana, aromatizirano z meto in baziliko. Komur je vse to premalo, si še popopra, na voljo je črni Sarawak z Bornea.

Takšen je Plavi podrum, kot povratek domov, v svoj zaliv, v najlepši kvarnerski mandrač in v gostilno, ki noče biti najboljša, toda vedno naredi vse, da boste najboljše jedli in pili ter se tako tudi počutili. Zato sta v tem ”podrumu”, ki, seveda, ni v kleti, temveč na morski sprehajalni poti, ki zato tudi ponuja ”plavi” sprehod izpred svojega praga, vedno na razgledu skupaj nostalgija in radovednost. Lačen se vračaš zaradi starega, sit pa se poslavljaš z novim.

Tatar surovih kvarnerskih škampov je zalit s paradižnikovim konkasejem, cmoček iz gosjih jeter je polnjen s kremo iz kvarnerskih škampov, kvarnerska sipa je s prahom črnih oliv in gelom dinje, zato je za glavno težka odločitev, izbrati divjega kovača za pečico ali grdo spako za wellingtona … Potem pa še prihraniti prostor in moč za sladice, njihove ideje, barve in imena.Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

57 €

5 hodov

80 €

Vinski list

Danijela Kramarić, najboljša hrvaška sommelierka 2001 in 2002
250 vinskih etiket

Rad Dobrojem priporoča

Ko se na opatijski rivieri naveličaš odkrivati, kaj je kulinarično novega, je čas za povratek. Torej greš v Plavi podrum v sinjem Volosku … Gostilnica Daniele Kramarić je namreč točno to, mandrač, v katerega se vsi vračajo že desetletja!