Reinhartshuber im Gwandhaus

Moderni trohti, moderno kosilo

Fotozgodba

Obisk 2020

Klik

Obisk 2020

Najlepši kulinarični izlet iz Salzburga je do dvorca Gwandhaus, kjer ni le prodajna razstava trohtov, tradicionalnih in moderniziranih noš, temveč tudi priljubljena družinska restavracija Christopha Reinhartshuberja. Tudi njegove jedi so hkrati tradicionalne in sodobne, tako kot trohti, v katerih jih Salzburžani ob vikendih najraje uživajo. Zato je obisk ”obvezen” za okušanje lokalne avstrijske kuhinje v sodobni podobi, ko troht ni več stara noša, temveč modni šik. Reinhartshuber je izletniška restavracija, v kateri chef, ki sodi med najboljših 50 v Avstriji, še vedno sam skuha, kar nato žena še vedno osebno prinese svojim gostom, ki imajo sicer še vedno najraje telečjega dunajca s peteršiljevim krompirjem in brusnicami, potem pa še skutine cmoke z orehovimi drobtinami in mareličnim pražencem, a vedo, da k novemu trohtu sodi chefov svetovljanski degustacijski meni.



Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

89 €

Vinska spremljava (5 kozarcev vina)

45 €

Vinski list

sommelierka Stefanie Reinhartshuber
število vinskih etiket: 80+

Rad Dobrojem priporoča

Salzburžani se v soboto in nedeljo pražnje oblečejo v svojo najboljšo (in najdražjo) nošo za predjed iz gosjih jeter s sladoledom gosjih jeter, glavno jed iz srninega hrbta, ki je še lepo rožnat v sredici, in sladico iz čokoladnega souffleja z malinami, v peni, gelu in kremi. K modernim trohtom se podajo sodobne solnograške jedi.