Restaurant 1908
-
Kuhinja
vrhunska avtorska kuhinja zgolj iz lokalnih sestavin -
Kdo
chef Stephan Zippl -
Odpiralni Čas
torek - sobota19.00 - 23.00nedelja - ponedeljekzaprto
-
Naslov
Via Paese 18, Soprabolzano, Italija -
Telefon
+39 0471 345231 -
Splet
www.restaurant1908.com -
Email
info@restaurant1908.com -
Posebnosti
1 Michelinova zvezdica
Michelin Green Star
Parkhotel Holzner
-
Prostor
Med gondolo in hotelom je ozka restavracija v toplih barvah in preprosti eleganci.
Nove jedi iz stare zelenjave
Cesta iz Bolzana v zgornji Bozen je tako strma in vijugava, da se je bolj pametno peljati z gondolo. Razgled iz nje, vajen zasneženih očakov, je vinsko doživetje, saj se vzpenja skozi vinograde, ki tukaj sežejo preko tisoč metrov visoko. Strme terase nudijo pobeg pred klimatskimi spremembami grozdju, višinski plato pa zelenjavi. Ni čudno, da v restavraciji 1908, ki nosi letnico začetka dolge tradicije družinskega hotela, njen chef Stephan Zippl, ko po mizi razloži svoje pozdrave, razloži tudi svojo kuharsko filozofijo: ”To je nova tradicionalna kuhinja, iz najboljših sezonskih produktov majhnih pridelovalcev iz bližnje okolice, večinsko ekoloških, biotsko raznovrstnih in živalim prijaznih!” Zato nimajo le rdeče Michelinove zvezdice, temveč tudi zeleno.
Harald Gasser je na svoji kmetiji Aspingerhof v bližnjem Barbianu pionir naravnega, trajnostnega in alternativnega kmetijstva. Najprej je prepotoval ves svet, se učil od narave in zbiral semena, zdaj pa sonaravno goji 800 vrst zelenjave in sadja, ki je chefu Zipplu neusahljiv vir ustvarjalnosti. Dve leti je delal z najboljšim južnotirolskim chefom Norbertom Niederkoflerjem, še pred tem pa v desetih vrhunskih restavracijah po svetu. A v 1908 noče posnemati, temveč ustvarjati. Ustvarja nove krožnike iz ”stare” zelenjave.
Jedilni list
3 hodi
74 €
5 hodov
94 €
7 hodov
109 €
9 hodov (meni presenečenja)
133 €
Vinska spremljava
35 € do 88 €