Restavracija Bareiss
-
Kuhinja
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa -
Kdo
družina Bareiss, chef Claus-Peter Lumpp -
Odpiralni Čas
od srede do nedeljeod 12. do 15. ure in od 19. do 22. ureponedeljek in torekzaprto
-
Naslov
Hermine-Bareiss-Weg 1, Baiersbronn, Nemčija -
Telefon
+49 7442 470 -
Splet
www.bareiss.com -
Email
info@bareiss.com -
Posebnosti
tri Michelinove zvezdice
hotel Bareiss (5*S) -
Prostor
Na sredini jedilnice je pod čudovitim kristalnim lestencem ogromen šopek rož. Naokrog so velika okna z odgrnjenimi težkimi zavesami. Urejeno hotelsko zelenje je kulisa žlahtni jedilnici z osmimi mizami.
Mojstrovine v več dejanjih
Tukaj je chef Claus-Peter Lumpp, eden najboljših kuharjev Nemčije! Njegova kuhinja je vrhunska ”klasika” … Po svoje so si jedi zelo podobne med seboj, saj so polne miniatur, dovršenih oblik, lepotnih postavitev, toda to, da se na vsakem krožniku ve, kdo je glavni, da so omake tiste, ki ”držijo” vse skupaj in da vsa ta eleganca poudarja le čistost okusov, opredeljuje avtorjev prepoznavni slog, zaradi katerega je vsaka jed – mojstrovina. To je tisto, kar je skrivnost najboljših, dovršenost, brezhibnost, odličnost, vrhunskost, a vse to brez pretiravanja, hvalisanja, zapletenosti in ”visoke matematike”. To je visoka kuhinja po klasičnih (francoskih) pravilih, ki ne pozna(jo) kompromisov, bližnjic, površnosti, všečnosti, še modnosti ne. Seveda so to sodobne jedi, toda takšne so zaradi sestavin in kuharskih tehnik, ne pa zaradi prilagajanja gostom. Seveda so med sestavinami tudi tartufi, gosja jetra, jastogi, kaviar …, toda sladkovodne ribe so iz lastnih ribnikov nedaleč stran, kjer ima Bareiss tudi ribjo gostilno (Forellenhof), meso je le od okoliških kmetov in s planin, zelenjava je z lastnih polj in vsak hod ima več dejanj, da avtor zadovolji tako tiste, ki se hočejo učiti, kot one, ki imajo tudi v treh mišelinkah raje udobne jedi.
Hotel Bareiss ima sto sob, toda kar 300 zaposlenih. V njem imajo najstniki svojo zabavljaško hišo, otroci pa svojo z igralnico in restavracijo, starši celo hotelsko nadstropje luksuznih trgovin, od igrač za dobre babice do draguljev za pozorne može, dobrojedci pa restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami.
Jedilni list
3 hodi (v času kosila)
125 €
5 hodov
198 €
7 hodov
245 €