Restavracija Bareiss

 • Kuhinja
  vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
 • Kdo
  družina Bareiss, chef Claus-Peter Lumpp
 • Odpiralni Čas
  od srede do nedelje
  od 12. do 15. ure in od 19. do 22. ure
  ponedeljek in torek
  zaprto
 • Naslov
  Hermine-Bareiss-Weg 1, Baiersbronn, Nemčija
 • Telefon
  +49 7442 470
 • Splet
  www.bareiss.com
 • Email
  info@bareiss.com
 • Posebnosti
  tri Michelinove zvezdice
  hotel Bareiss (5*S)
 • Prostor
  Na sredini jedilnice je pod čudovitim kristalnim lestencem ogromen šopek rož. Naokrog so velika okna z odgrnjenimi težkimi zavesami. Urejeno hotelsko zelenje je kulisa žlahtni jedilnici z osmimi mizami.

Mojstrovine v več dejanjih

Fotozgodba

Foto zgodba iz Baiersbronna

Obisk decembra 2019
Klik

Foto zgodba iz Baiersbronna

Tukaj je chef Claus-Peter Lumpp, eden najboljših kuharjev Nemčije! Njegova kuhinja je vrhunska ”klasika” … Po svoje so si jedi zelo podobne med seboj, saj so polne miniatur, dovršenih oblik, lepotnih postavitev, toda to, da se na vsakem krožniku ve, kdo je glavni, da so omake tiste, ki ”držijo” vse skupaj in da vsa ta eleganca poudarja le čistost okusov, opredeljuje avtorjev prepoznavni slog, zaradi katerega je vsaka jed – mojstrovina. To je tisto, kar je skrivnost najboljših, dovršenost, brezhibnost, odličnost, vrhunskost, a vse to brez pretiravanja, hvalisanja, zapletenosti in ”visoke matematike”. To je visoka kuhinja po klasičnih (francoskih) pravilih, ki ne pozna(jo) kompromisov, bližnjic, površnosti, všečnosti, še modnosti ne. Seveda so to sodobne jedi, toda takšne so zaradi sestavin in kuharskih tehnik, ne pa zaradi prilagajanja gostom. Seveda so med sestavinami tudi tartufi, gosja jetra, jastogi, kaviar …, toda sladkovodne ribe so iz lastnih ribnikov nedaleč stran, kjer ima Bareiss tudi ribjo gostilno (Forellenhof), meso je le od okoliških kmetov in s planin, zelenjava je z lastnih polj in vsak hod ima več dejanj, da avtor zadovolji tako tiste, ki se hočejo učiti, kot one, ki imajo tudi v treh mišelinkah raje udobne jedi.

Hotel Bareiss ima sto sob, toda kar 300 zaposlenih. V njem imajo najstniki svojo zabavljaško hišo, otroci pa svojo z igralnico in restavracijo, starši celo hotelsko nadstropje luksuznih trgovin, od igrač za dobre babice do draguljev za pozorne može, dobrojedci pa restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami.Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi (v času kosila)

125 €

5 hodov

198 €

7 hodov

245 €

Vinski list

Glavni sommelier Teoman Mezda; okrog 1.000 etiket, steklenice od 25 do 15.000 evrov

Rad Dobrojem priporoča

Površnež, ki bo prišel zaradi ”skalpa”, bo pogledal sliko in rekel: ”Že videno!” Dobrojedec, ki se bo prišel prepustit, pa bo užival v podrobnostih, ambienta, gostoljubja, strokovnosti in, predvsem, dovršenosti, jedi, ki bodo ”le” potrdile, da je v eni mišelinki drugače, v dveh poskoči, v treh pa šele spoznaš, da je kuhanje res (lahko) umetnost.