Restavracija Vila Rova

  • Kuhinja
    kulinarično ustvarjanje s krškimi posebnostmi
  • Kdo
    družina Krnčević, chef Marin Pleše
  • Odpiralni Čas
    ponedeljek - nedelja
    18.00 - 22.00
  • Naslov
    Rova 28, Malinska, Hrvaška
  • Telefon
    +385 51 866 100
  • Splet
    www.restoran-vila-rova.com
  • Email
    rezervacije@restoran-vila-rova.com
  • Restavracija Vila Rova
    Rezervacije Gostilne


  • Posebnosti
    elegantni družinski hotel s 4 zvezdicami
    Rova bistro&beach bar

Chef iz Dubašnice

Fotozgodba

Obisk 2024

Klik

Obisk 2024

Vila Rova, hotel z 32 sobami, bazenom, spajem, oljčnikom ob morju in najboljšim barom na plaži v Malinski, ki ga je družine Krnčević zgradila že 1996, je bil leta 2022 najboljši mali hotel na Hrvaškem. Odkar (od jeseni 2023) je v njegovi gourmet restavraciji chef Marin Pleše, domačin iz Dubašnice, ki se je kuharsko izučil pri Rudiju Štefanu v Pelegriniji, Matiji Bogdanu v ManO in nazadnje pri Bratih Roca v eni najboljših restavracij na svetu El Celler de can Roca v Gironi, mu ”grozi”, da bo postal mali hotel z velikim fine-diningom na Hrvaškem.

Dedek chefa v Vili Rovi, zaradi katerega se o Krku (in Malinski) govori kot o novi hrvaški vrhunski kulinarični destinaciji, je bil glavni slaščičar v Haludovu, ki je zdaj razvalina, takrat pa so bile v njem še zajčice. Babica pa je imela v Malinski prvo ”pečenjaro” za čevapčiče, ko so Slovenci šele začeli razmišljati o gradnji vikendov na Krku. Toda Marin Pleše ni kuhar, temveč geodet. Ki pa je med študijem v Zagrebu začel kuhati, ker je bil pač lačen. A sit je postal radoveden …

Marin Pleše se je kot chef, ne geodet, na Krk vrnil, ker ”sem tukaj obkrožen s sestavinami, s katerimi sem odrasel, dediščino otoka imam v krvi. Tukaj ima moje kuhanje smisel!”

Marin Pleše začne s kruhom iz želodove moke iz Dubašnice, ki je dobila ime po hrastih, ki rasejo iz morja, in konča s presnacom, tradicionalno torto s Krka, ki jo nadgradi s svojo ustvarjalnostjo. Vmes pa kuha samozavestno, s polnimi in izrazitimi okusi. Ne boji se poudarjati, saj ve, da s tem ne zakriva, temveč odkriva. Znane jedi spreminja z znanjem razgledanega chefa in geni malinskega domačina.

Vila Rova je le nekaj metrov od morja. Vmes je oljčnik za senco, za njim pa bazen za zajtrk in aperitiv. Toda vsi komaj čakajo, da jih zvečer nasmejani chef spet zapelje čez Most.



Jedilni list

Degustacijski meni

"The Bridge" (7 hodov)

95 €

"Vala" (4 hodi)

60 €

"Drmun" (4 hodi)

60 €

Pozdrav poletju (3 hodi)

42 €

Vinska spremljava

48 €

Vinski list

sommelier Marko Škarica

Rad Dobrojem priporoča

Včasih je bila dobrojedska na Krku le Rivica v Njivicah, zdaj je Matiji Bogdanu iz 7Seas v Njivicah dobrodošla konkurenca tudi Marin Pleše v Vili Rovi v Malinski. V mesto Krk ne vabi več le zgodovina, temveč tudi Malo misto, na wine & dine. Krk, ki je že tako poln Slovencev, je nova hrvaška kulinarična destinacija, ne le za počitnice, temveč za večerjo (in zajtrk!).