Rifugio Edelweiss
-
Kuhinja
kreativno na snegu -
Kdo
Maria Costner, chef Alois Comploj (Gigio) -
Odpiralni Čas
vsak danod 12. do 22. ure
-
Naslov
Str. Altonn 18, Colfosco, Italija -
Telefon
+39 0471 836 024 -
Splet
www.rifugioedelweiss.it -
Email
rif.edelweiss@hotmail.it -
Posebnosti
smučarska koča
Planika in morje
Edelweiss ima dve terasi in obe sta obrnjeni proti soncu. Na eni gre hitro in samopostrežno, na drugi pa smuči ostanejo zapičene v sneg za več hodov in z vinsko spremljavo. Zakaj ne bi tudi na smučanju dobro jedli, oziroma, saj tudi dobrojedci smučate, mar ne! Edelweiss iz Colfosca je strokovnjak za morje, do katerega vas zvečer iz Colfosca preko snežnega mostu potegne teptalec, čez dan pa se tukaj na povezovalni gondoli do/iz Corvare srečata obe smeri Sellaronde, največjega smučarskega kroga na svetu. Slovenci smo v Dolomitih stalni in množični gostje.
V menzi je toliko jedi, da so za lažjo in hitrejšo izbiro kar poslikane ob skladovnici pladnjev, v Izbi (La stüa) pa so le tri lesene mize in le tri strani jedilnega lista, toda kar dvanajst listov vinske karte.
Telečja krača je v kavni omaki z lešnikovo majonezo; srnin hrbet je gratiniran s pistacijami, zraven sta omaka črnega ribeza in rdeče zelje z jabolki; pegatkine prsi so glazirane z medom, spremlja jih la ratte krompir in treviški radič; hrustljava polenovka je s pirejem iz jajčevcev, burrato in prahom oliv. Toda začeti je potrebno z mešanimi morskimi predjedmi, nadaljevati z divjačinskimi in morskimi paštati, končati pa pravočasno s spustom do povezovalne gondole.