Restavracija Rivica

  • Kuhinja
    morska iskrenost z najbližjega otoka
  • Kdo
    Nina in Dražen Lesica
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 23. ure
  • Naslov
    Ribarska obala 13, Njivice, Hrvaška
  • Telefon
    +385 (0)51 846 101
    +385 (0)98 259 125
  • Splet
    www.rivica.hr
  • Email
    info@rivica.hr
  • Posebnosti
    knjiga gostov izpred 80 let, antični dnevi z rimsko gostijo
  • Prostor
    senčna terasa nekaj metrov od privezov, veliko prostora tudi ob slabem vremenu

Morsko iskrena in gostinsko profesionalna

Fotozgodba

Foto zgodba iz Njivic

Obisk julija 2019
Klik

Foto zgodba iz Njivic

Vsekakor je posebnega izleta na Sloveniji najbližji hrvaški otok vreden globoki krožnik z dolgimi in oranžnimi brki. Škampi, čvrsti, ker je koča majhna in ne trga globokega dna, so ulovljeni tam, kamor Dražen Lesica, ki je gospodar Rivice v tretji generaciji, pokaže z roko, domači špageti pa niso rezani, temveč valjani. Omaka je sladka, gosta in dobesedno nalezljiva, testenina je iz trdinke, paradižnika pa je le toliko, da je v njem skrita prijetna pekočina, ki zaokroža vseh pet okusov v harmoniji jedi.

Z Rivičine terase lahko skočiš v ribiški čoln ali na motorno jahto in takšna je tudi njena ponudba. Ribji pladenj, ki ga natakar v beli srajci in rdečem predpasniku vozi med mizami, ima več kot meter in škampi na njem imajo repe več kot decimeter, toda, kar res velja, je vonj, ki diši po sinji morski vodi in kuharski iskrenosti.

Rivica, ki je morsko iskrena in gostinsko profesionalna, je takšna že 80 let, od začetkov turizma na Krku, ko je bila sama v majhnem mandraču, do danes, ko je riva v Njivicah prenovljena in ni več le polna sladoledov, turističnih menijev in prodajaln z natikači in ležalniki.

Rivica je kuharsko-resna in morsko-celoletna, še zmeraj s ”slow food” meniji, zaradi katerih je na ocvrte lignje in ribje čevapčiče potrebno drugam, a vedno tudi s kakšnim presenečenjem, zaradi katerih so vsi Rivičini gostje – stalni.

Jedilni list

Degustacijski meni

Vinski list

število vinskih etiket: 100
sommelier: Dražen Lesica

Rad Dobrojem priporoča

Čisto na obali, toda Rivica klasične morske jedi pripravi neklasično boljše. Oziroma, po Rivici na nobeni rivi ne boste šli več kar na slepo za mizo z ribami in raki.