San Canzian

 • Kuhinja
  Avtorska istrska kuhinja
 • Kdo
  chef Dino Galvagna
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  18.00 - 22.00
 • Naslov
  Mužolini Donji 7, Buje, Hrvaška
 • Telefon
  +385 (0)52 853 897
  +385 (0)99 302 0000
 • Splet
  www.san-canzian.hr
 • Email
  info@san-canzian.hr
 • Posebnosti
  Village & Hotel (24 sob in suit) je član prestižne verige Small Luxury Hotels
  Luciano bar
  vinska klet
 • Prostor
  San Canzian je vas, ki so jo z okusom in občutkom za naravo, udobje in prestiž, spremenili v hotel. Vsaka hiška, apartma, suita, soba je unikat.

Vasica s chefom

Fotozgodba

Obisk 2021

Klik

Obisk 2021

V Bujah se nihče ne ustavi, saj je v okolici, od koder se vidi morje Umaga, preveč dobrih konob (Astarea, Morgan, Šantić, Buščina, Malo selo, Nono …). A morje (in konobe) novih istrskih obiskovalcev, ki se tja vozijo iz vsega sveta s posebnimi prevozi, več ne zanima. Ni čudno, da se njihova nova priljubljena pot konča nekaj kilometrov (proti Buzetu) pod cesto, kjer si je tik pod Grožnjanom izumrla vasica Mužolini donji (Musolini di sopra), še preden jo je povsem preraslo grmovje, našla nove prebivalce. Zdaj se več ne ve, katere hiše so stare, katere pa nove, saj so vse zunaj kamnite, znotraj pa luksuzne, ene z lastnim bazenom, druge z nadstropjem, tretje ”le” z mirom, vse pa – s chefom.

San Canzian nima ničesar, kar imajo veliki obmorski hoteli, a ravno zato je tako ekskluziven. ”Naši gostje pridejo k nam uživat. Sem pridejo zaradi naše majhnosti, posebnosti in miru,” San Canzianovo filozofijo mirnega počitka v naravi opiše direktor Zoran Užar.

Vseeno pa velika soba in majhen bazen tudi tam, kjer je razgled le po naravi in so avtomobili na varni razdalji, ni dovolj. Tukaj v San Canzianu nastopi Luciano, sosed, ki prideluje zelenjavo. Zato je tudi Luciano restavracija takšna, stavi na najboljše sestavine in dobre sosede, ki jih pridelujejo.Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

60 €

4 hodi

75 €

Signature Luciano degustacija

128 €

Vinski list

število vinskih etiket: 600+

Rad Dobrojem priporoča

Na koliko polent so chefi in kuharji že naribali tartufe, misleč, da bodo zakrili instant okus (enih in drugih)?! Čisto druga zgodba pa je, ko se prava polenta - Ottofile, iz stare sorte koruze, sušene na soncu, zmlete med kamni - pravilno skuha na živem ognju. Z domačim kajmakom in konsistenco na zob vsakega zrna posebej so celo pomladni tartufi dobili smisel, celotna jed pa prvo nagrado na večerji najbolj znanega najmanj zvezdniškega hrvaškega chefa. Se čudite, ker se zapis iz najbolj elitne in luksuzne istrske vasi začne s polento?