Sissi

Inovativni chef

Fotozgodba

Inovativno v starem Meranu

Obisk 2022
Klik

Inovativno v starem Meranu

V ”avstro-ogrski” gostilni turističnega Merana, ki pod tritisočaki in palmami zdravi ter vabi z milo klimo, so južnotirolska evropsko-zaščitena jabolka spet našla prihodnost s pomočjo inovativnega chefa. Tako se sočni jonathan veselo druži z nelokalno dimljeno skušo in ingverjem, karamelizirani zlati delicious pa z gosjimi jetri in dimljeno jeguljo.

Toda za Michelinovo zvezdico je potrebno pazljivejše branje, saj so za začetek tudi živalski jeziki v omaki salsa verde ali polenovka na tri avtorske načine, za primi so ob špagetih tudi ”slabo zrezane” (maltagliati) krpice s piščancem in lešniki, za glavno lakoto pa je mondena izbira, med pegatko iz francoske Bresse z vasabijevo majonezo in ponzu omako, telečjimi jetra Benetke – Pariz ali ribjim sušijem z mandljevo omako, fratrovo brado in algami. Sissi se, namreč na avtorski način igra z okusi tradicionalne italijanske kuhinje.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

95 €

5 hodov

90 €

7 hodov

110 €

Vinski list

500 vinskih etiket

Rad Dobrojem priporoča

Še preden naročiš, dobiš pizzo margarito, toda v tekoči obliki in zato v kozarcu, potem pa te inovativni chef Andrea Fenoglio, ki je ves čas med gosti, da ne veš, kdo sploh kuha, pozdravi še s kuhano potrebušino v sendviču rezin ocvrtega sirovega testa. Restavracija Sissi ima mišelinko v centru Merana, le nekaj korakov, a dovolj, stran od turističnega vala, ki se po polžje razliva mimo izložb s spominki in menijev s slikicami prenapolnjenega zgodovinskega mesta. Zato je menu za lažjo izbiro ”mimojedočih” le na enem listu, z enotnimi cenami za hladno, vmesno in glavno ter ”velikimi vini”, ki jih s pomočjo coravina točijo na kozarec