Tágide

Ne le razgled

Fotozgodba

Foto zgodba

Obisk 2021
Klik

Foto zgodba

Tágide je v prvem nadstropju, od koder ima čudovit razgled na(d) Lizbono. Pod njim je dnevni Tágide s portugalskimi tapasi. Čeprav je to ena najbolj znanih in starih restavracij v Chiado, je za obiskovalce Lizbone, ki želijo v nekaj dneh videti in doživeti čim več, vseeno ”skrivni namig”. Nima (še) Michelinove zvezdice, a ponuja jedi, ki so dobre tudi brez razgleda.

Kdor želi zvezdniški skalp, gre k sosedu (restavracija Epur, chef Vincent Farges), kdor želi ”le” dobro jesti, pa ceni odlično razmerje cene in kakovosti (bib gorumand!) v Tágide. Ni, namreč, izhod v sili, saj je glavni razlog za nočni pogled (in najlepši sončni zahod) inovativna portugalska kuhinja, ki ljubitelje morskih jedi z ”naših” obal preseneti z globino in bogastvom oceanov.

Postrežba bi rada bila vrhunska, pa je le nerodna in nervozna. Sosednje mize so zasedli le gostje, ki so prišli zaradi razgleda. In jedi so tako staro-visoko-modno okinclane, da te je strah razdreti njihovo arhitekturo. Toda, bodi pogumen in razdri, zajemi, okusi, pogoltni. Kako je? Kajne, ni ti žal!Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov

76 €

Vinska spremljava

39 €

Rad Dobrojem priporoča

Morda je vse drugo v Tagide res staro, toda hrana je nova; predvsem pa njen okus. Zato je Tagide skrivni namig, ki ga v Lizboni ni dobro zamuditi. Ne nazadnje tudi zato, ker to ni zvezdniška restavracija, za katero si je potrebno vzeti čas, denar in potrpljenje. V Tagide lahko greš le na razgled z dvema, tremi hodi, a boš spoznal prostranstvo oceanov.