Meneghetti

  • Kuhinja
    Sodobna istrska kuhinja
  • Kdo
    chef Damir Pejčinović
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    18.30 - 22.30
  • Naslov
    Stancija Meneghetti 1, Bale, Hrvaška
  • Telefon
    +385 (0)52 528 800
  • Splet
    www.meneghetti.hr
  • Email
    restaurant@meneghetti.hr
  • Posebnosti
    hotel s 5 zvezdicami je član verige Relais & Châteaux
    vinska klet in degustacijski prostor
    oljčno olje
  • Prostor
    Z investicijo v (nove) Meneghettijeve vile lahko brezplačno uživate 4 tedne, preostali čas pa z oddajanjem služite … Na nočni omarici spalnice nad veliko dnevno sobo je za mirno spanje debela brošura z natančnimi podatki, kako se zasanjati v nakup takšne ”lastne” vile.

Luksuz v naravi

Fotozgodba

Obisk 2021

Klik

Obisk 2021

Pri železnih vratih pozvoniš, da se ti odprejo na peščeno pot skozi oljčnik, ki s kažipoti skozi amfiteater vinograda pelje do ”beach cluba”, mimo bazena in rastlinjaka do okuševalnice prestižnih vin in svetovno nagrajenih oljčnih olj, in mimo umetniških skulptur na travi, na kateri, prosim, ne parkirajte, do ”wine” hotela.

Udobje vinskega hotela ponuja odklop od zunanjega sveta s pomočjo luksuza sredi ”divje” narave. Posestvo Meneghettijevih kamnitih vil je sredi ”ničesar”, do Bal je šest kilometrov, do avtoceste dvajset minut, Barbariga je na koncu makadama, toda luksuzne vile so sredi vinogradniškega amfiteatra, ki ga obkrožajo oljke, do plaže pa je prijeten sprehod.

Namesto chefovega pozdrava so za začetek gospodarjeva oljčna olja, namesto debele vinske karte z imeni dvorcev in graščin pa chefovih pet hodov spremljajo gospodarjeva vina s posestva, ki je član prestižne svetovne družbe graščin Relais & Chateau. Chef Damir Pejčinović se trudi, da ne prestraši, temveč ”le” zadovolji. Luksuz sredi vinograda in oljčnega nasada drugega tudi ne potrebuje.



Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

88 €

Vinski list

število vinskih etiket: 180+

Rad Dobrojem priporoča

Meneghetti je sicer vinski hotel, a namenjen je družinam, zato so pokušine deviških olj in dozorelih vin v času popoldanskega počitka, večerna kulinarika pa je nato bolj prijazno-všečna ter vzdušje temu primerno sproščeno in (otroško) glasno.