Vodnjanka

 • Kuhinja
  istrska domača kuhinja sredi mesta
 • Kdo
  Moris Civitico
 • Odpiralni Čas
  ponedeljek - sobota
  12.00 - 16.00 & 19.00 - 22.00
  nedelja
  zaprto
 • Naslov
  Ul. Dinka Vitezića 4, Pula, Hrvaška
 • Telefon
  +385 98 175 7343
 • Email
  vodnjanka@gmail.com
 • Posebnosti
  boškarin
 • Prostor
  Čeprav ima novo sobo v atriju, je odlika Vodnjanke še vedno njen stari, pristni, tratorijski šarm.

Konoba v tratoriji

Fotozgodba

Obisk 2020

Brodet in boškarin
Klik

Obisk 2020

Na dopust hodimo zaradi uživanja, počitka, sprostitve. A zakaj se potem vozimo v kolonah, cmarimo na soncu, jemo na rivi in se jezimo zaradi računa? Zakaj ne gremo raje na dopust v Vodnjanko!

Puljska Vodnjanka je negacija turizma. Pa ne le zato, ker so v njej le domačini. Ne nazadnje bodo zdaj, ko ste to prebrali, tudi turisti. Zato boste tudi v Vodnjanki dobili zvečer le meni, v katerem je vse tisto, kar tako imenujejo tudi vsi drugi. Toda v Vodnjanki je pršut ”brez računa”, ker le tako domač tako diši, ribe so iz dnevnega ulova, ker le tam to ni reklamna laž, in hrana je zaradi lakote in zadovoljstva, ne pa zaradi lakote po zaslužku.

Da je najboljša Vodnjanka v Pulju, ni slučaj. Tam namreč ne vidi morja, mimo njenih vrat pa se ne vozijo turisti. Vodnjanka je res konoba, ker je res ”le” za domačine. Seveda so tudi turisti dobrodošli, a ti hitro pozabijo na sončenje, ko poskusijo dušenega boškarina, zato je v Vodnjanki najlepše, ko po sladici izveš, kaj bo jutri za kosilo. Potem ti namreč ni potrebno na plažo!Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

30 € do 35 €

Vinski list

Čeprav je vinska vitrina takoj pri vratih, je Vodnjanka (s korono) dobila tudi pravega someljeja, ki vam bo o istrskih vinih v kratkih hlačah povedal več od tistih v metuljčkih.

Rad Dobrojem priporoča

Med brezdeljem ti ni do šiki-miki-finega prehranjevanja, temveč hočeš ”le” iskreno in dobro! Vodnjanka v Puli za domačine opoldne peče polpete in polni paprike, zvečer pa vas le vpraša : ”Morsko ali mesno?” V ambientu stare mestne gostilne, pred katero je parkiranje dopustniški izziv, je posedanje v njej z Morisom, domačini, vini in iskrenostjo vsakoletna obveza dopustnika, ki beži pred vročino, turizmom in gnečo.