Wirtshaus Weinbank

 • Kuhinja
  štajerske jedi mišelinskega chefa, z vinsko spremljavo vrhunskega someljeja
 • Kdo
  Gerhard Fuchs in Christian Zach, chef Gerhard Fuchs
 • Odpiralni Čas
  sreda - nedelja
  11.00 - 24.00
  sreda - četrtek
  zaprto med 14.30 in 18.0
  ponedeljek - torek
  zaprto
 • Naslov
  Hauptstraße 44, Ehrenhausen, Avstrija
 • Telefon
  +43 3453 222 91
 • Splet
  www.dieweinbank.at
 • Email
  prostmahlzeit@dieweinbank.at
 • Prostor
  Sredi vasi, domačna gostilna okrog šanka in chefove kuhinje, z majhno restavracijo v posebni sobi in gostinskim vrtom na dvorišču.

Gostilniška banka

Fotozgodba

Vinska banka iz Ernovža

Obisk 2022
Klik

Vinska banka iz Ernovža

Gostilna! Ker ima chefa, ki ne navdušuje le za zvezdice (in avbe), temveč tudi (za) goste (in dušo), ter someljeja, ki ne toči le za žejo, temveč tudi za okus. Pravzaprav so Fuchsove udobne jedi spremljava Zachovim vinom, ki obisk vaške gostilne spremenijo v poučno vinsko doživetje. Kdo še ima toliko letniških diagonal? Ne le južnoštajerska vinska cesta, temveč vinska pot med svetovnimi vini in stili. In v wirtshausu (pa v restavraciji) tudi v slovenščini. Goveja pečenka za mizo in jagnječja mast za domov.

Gostilna, ker vse ”štima”, vse je iz osnov, sredi vasi in s stiskom roke, med starimi znanci, za velikimi mizami in z irhastimi hlačami, pa nobenih kremic in penic, temveč iskreno in resno kuhanje, ki je izza šanka vsem na očeh, ko se v majhni odprti kuhinji drenjajo spretni Fuchsovi pomočniki, chef pa ni le dirigent, temveč tudi prva violina. Res pravi kuharski fuchs – lisjak, ki nahrani desne v restavraciji in leve v krčmi.

Čeprav je Weinbank vinska banka in najboljša vina, ne le štajerska in avstrijska, temveč svetovna, v njej niso (le) za hranjenje, temveč za okušanje in pitje, je to predvsem vaška gostilna, ki pa ima vrhunskega chefa. Zato je Vinska banka tudi najboljša restavracija, ki je najbližje slovenski meji, in najboljša gostilna južno-štajerske vinske ceste.

Gostilna za hranjenje in uživanje vin, v dobri družbi, prijateljev ter hrane, z združitvijo moči in znanja lastnikov: Gerhard Fuchs je eden najboljših avstrijskih chefov, njegov poslovni partner Christian Zach pa eden najboljših avstrijskih someljejev.

V wirtshausu, gostilni, je tradicija izredno pomembna. A to je za kreativnega chefa le izziv in izhodišče. Jedi so znane, a niso stare, temveč Fuchsove in se menjavajo z letnimi časi, ponudbo, vremenom in gosti. Le pogrinjek je vedno enak, bela in črna žemlja, štajersko bučno olje in domače maslo.Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

69 €

5 hodov

81 €

Vinska spremljava (4 hodni meni)

38 €

Vinska spremljava (5 hodni meni)

45 €

Pogrinjek

3,50 €

Rad Dobrojem priporoča

Fuchsova jed s podpisom, ki so je deležni gostje v restavraciji in gostilni, je raviol z rumenjakom, parmezanovo emulzijo, kremno špinačo in tartufovim sokom, za nalistanimi belimi tartufi iz Istre. Doživetje je popolno z vinsko spremljavo, ki se spreminja. Tudi za domov in darilo.