Zigante

Vse s tartufi

Fotozgodba

Foto zgodba iz Livad

November 2016
Klik

Foto zgodba iz Livad

Zigante je edini hotel, kjer zjutraj naročiš umešana jajca, pa ti nanje nastrgajo bele tartufe. Edina restavracija, kjer opoldne ob domačih rezancih – iz dvajsetih jajc plus še en rumenjak -, seveda, z belimi tartufi, vprašaš: ”Kakšna je letina?” in se Guinessov rekorder vrne z odgovorom, zavitim v vlažno kuhinjsko krpo, v kateri so kot dinja debeli beli tartufi. In edino Zigante ima degustacijski meni, ki v majhni vasi sredi gozda stane toliko kot v mišelinski restavraciji sredi Pariza. Beli tartufi so diamanti kuhinje, je rekel francoski gastrozof Jean Anthelme Brillat-Savarin, že takrat, ko so v Istri tartufe jedle le še svinje. A zdaj hodi v Livade ves svet, na lov, na vonj in na kreativno istrsko kuhinjo chefa Damirja Modrušana. Vse z belim tartufom!



Jedilni list

Degustacijski meni
110 €

Foie gras torta z belim tartufom

Jabolko

Nenavaden gozd z belimi tartufi

File ribe v mandljevi kremi z belimi tartufi

Rdeča račka z belim tartufom

Nekaj sladkega

Vinski list

število vinskih etiket: 150
sommelier: Željko Mazalovć in Ivan Dušić
hišni vinar: Zigante

Rad Dobrojem priporoča

Za izlet v svet tartufov, saj je Zigante tudi (majhen) hotel, zraven je trgovina in do gozda v pasji in tartufarjevi družbi je le sto metrov. Sicer pa je s tartufi še vedno najboljša klasika, torej pašta.