Sestavine

  • 250 g testa za pizzo
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 1 strok rdečega čilija
  • 10 g svežega ingverja
  • 3 žlice sojine omake
  • 3 žlic riževega vina
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 10 večjih kozic
  • 20 g praženih nesoljenih arašidov
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 3 mlade čebule
  • sveži koriander
  • 120 g creme fraiche
  • 1 žlička wasabi paste
  • 50 g vloženega ingverja za sushi

Uvod

Pizza je italijanska! Brez skrbi, nočemo jim je vzeti. Zato pa smo testo zanjo raztegnili čisto tanko, da ni pizza, temveč je hrustljavka. Zaradi tega je sicer nekaj bojazni, da bodo jezni Francozi (iz Alzacije), a saj smo si od njihovega ”gorečega kolača”, flammekuechen, sposodili le dno, ne pa tudi obloge. Ta pa je azijska, zato, če že ne moremo zaradi korone potovati, to počnimo vsaj na ta (kuharski) način.

Vse to pa je le potrditev, da v današnjem svetu res ni več meja. Če jih ne poznajo virusi, zakaj bi jih mi?!...

  • Kategorija: Poletje, Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 488 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
  • Priporočeno vino: Angel belo 2017, Batič
 
Postopek
1

Kozice olupimo in jih po dolgem prerežemo na polovico. Olupljeno šalotko, česen in ingver drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo semenje in ga sesekljamo. V skledi zmešamo sojino omako, 1 žlico vode, rižev kis, med, sezamovo olje, šalotko, česen, ingver in čili ter dodamo kozice. Mariniramo vsaj 20 minut.

2

Arašide grobo sesekljamo. Koriandrova semena zdrobimo v možnarju. Mlado čebulo poševno narežemo na kolobarje. Creme fraiche in wasabi pasto gladko razmešamo. Pečico skupaj s pekačem segrejemo na 250 stopinj.

3

Garnele odcedimo. Testo za pizzo razdelimo na dva dela in vsakega zelo tanko raztegnemo oz. razvaljamo. Oba položimo na peki papir in premažemo s creme fraiche.

4

Testo nato potresemo z garnelami in mlado čebulo ter ga skupaj s peki papirjem prestavimo na vroči pekač. Hrustljavki pečemo v sredini pečice 6 do 8 minut.

5

Nato ju potresemo z arašidi, lističi koriandra, zdrobljenimi koriandrovimi semeni in vloženim ingverjem. Serviramo vroče.

Oceni