Azijska hrustljavka
Sestavine
- 250 g testa za pizzo
- 1 šalotka
- 1 strok česna
- 1 strok rdečega čilija
- 10 g svežega ingverja
- 3 žlice sojine omake
- 3 žlic riževega vina
- 1 žlica medu
- 1 žlica sezamovega olja
- 10 večjih kozic
- 20 g praženih nesoljenih arašidov
- 1 žlička koriandrovih semen
- 3 mlade čebule
- sveži koriander
- 120 g creme fraiche
- 1 žlička wasabi paste
- 50 g vloženega ingverja za sushi
Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 488 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Angel belo 2017, Batič
Kozice olupimo in jih po dolgem prerežemo na polovico. Olupljeno šalotko, česen in ingver drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo semenje in ga sesekljamo. V skledi zmešamo sojino omako, 1 žlico vode, rižev kis, med, sezamovo olje, šalotko, česen, ingver in čili ter dodamo kozice. Mariniramo vsaj 20 minut.
Arašide grobo sesekljamo. Koriandrova semena zdrobimo v možnarju. Mlado čebulo poševno narežemo na kolobarje. Creme fraiche in wasabi pasto gladko razmešamo. Pečico skupaj s pekačem segrejemo na 250 stopinj.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Garnele odcedimo. Testo za pizzo razdelimo na dva dela in vsakega zelo tanko raztegnemo oz. razvaljamo. Oba položimo na peki papir in premažemo s creme fraiche.
Testo nato potresemo z garnelami in mlado čebulo ter ga skupaj s peki papirjem prestavimo na vroči pekač. Hrustljavki pečemo v sredini pečice 6 do 8 minut.
Nato ju potresemo z arašidi, lističi koriandra, zdrobljenimi koriandrovimi semeni in vloženim ingverjem. Serviramo vroče.