Brancinov ceviche, mango in panceta
Sestavine
- 1 kg brancina
- 5 limet
- 75 ml sojine omake
- 40 ml sake vina
- 30 g sladkorja v prahu
- 50 g rdeče čebule
- 2 stebla zelene
- 1 zreli avokado. šopek svežega koriandra
- 30 ml oljčnega olja
- 4 rezine pancete
- 1 mango
Uvod
- Kategorija: Jesen, On zanjo, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Robinia 2013, Štemberger
Brancina je filiral, iz glave, kosti in ostankov ribe pa skuhal ribjo juho. Fileja je obrisal do suhega, ju zavil v prozorno folijo in postavil za deset minut v zamrzovalnik.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Limete je stisnil in odmeril 200 ml soka. V majhnem lončku je zavrel sake, odstavil z ognja, dolil sojino omako, 100 ml limetinega soka in sladkor v prahu, dobro premešal in ponzu omako shranil na sobni temperaturi.
Ribja fileja je narezal na drobne kocke, pokapljal z 80 ml limetinega soka, rahlo premešal, posolil in pustil stati 15 minut.
Olupljeno čebulo je narezal na drobne kocke, jih stresel v cedilo, prelil z vrelo vodo, nato pa oplaknil z mrzlo vodo in odcedil. Stebelno zeleno je narezal na zelo drobne kocke. Avokado je razpolovil, odstranil peško in ga olupil. Narezal ga je na drobne kocke in pokapljal s preostalim limetinim sokom.
Koriander je grobo sesekljal. V skledi je zmešal marinirano ribo, stebelno zeleno, čebulo, avokado, koriander in oljčno olje. Poskusil je, rahlo dosolil in popral.
Polovico manga je olupil in narezal na 8 enako velikih kosov (preostanek manga je zavil v prozorno folijo in postavil v hladilnik). Vsak kos je po vrhu ožgal z ročnim gorilnikom. Panceto je zvil v rolico.
Na krožnike je s pomočjo kovinskega obroča naložil ceviche ter dodal zvito panceto, po dva kosa manga in majhno posodico s ponzu omako.