Bretonski jabolčni tarte
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa (ca. 250 g)
- 3 kiselkasta jabolka
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 25 g masla
- karamelni preliv
Postopek
1
Pečico je segrel na 180 stopinj. Testo je razvil in ga položil s papirjem navzdol v model za tarte (premer 24 cm). Testo je obrezal v krog in pri tem pustil 2 cm visoki rob.
2
Jabolka je olupil, razrezal na četrtine in izrezal peške. Četrtine je povprek narezal na tanke rezine in z njimi na gosto obložil testo.
3
Jabolka je potresel s sladkorjem in kosmiči masla. Tarte je pekel v sredini pečice 25 minut, nato jo je prestavil na spodnjo rešetko in pekel še 10 minut. Rahlo ohlajeni tarte je serviral s karamelnim prelivom.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni