Bučke, lisičke in panko drobtine
Sestavine
- 3 srednje zelene bučke
- 3 srednje rumene bučke
- 400 g majhnih lisičk
- 1 vejica rožmarina
- 3 stroki česna
- 7 žlic panko drobtin
- 6 žlic masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- nastrgana limonina lupina
- 5 žlic oljčnega olja
- sol, poper

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Pet nat, Šumenjak
Rožmarin osmukamo in iglice drobno sesekljamo. Česen olupimo in stisnemo. Lisičke očistimo in večje razrežemo na polovici ali na četrtine. Bučke po dolgem narežemo na večje kose (2 x 7 cm).
Večjo teflonsko ponev močno segrejemo in pražimo narezane lisičke dve minuti, da spustijo vodo ter jo nato odlijemo. Dodamo 2 žlici olja in lisičke pražimo na močni temperaturi še nekaj minut. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter ponev odstavimo s štedilnika.
V manjši ponvi segrejemo 4 žlice masla ter rahlo opražimo rožmarin in česen. Dodamo drobtine in jih pražimo do zlato rjave barve. Ponev odstavimo s štedilnika ter vmešamo peteršilj in limonovo lupino. Pred serviranjem vanje zamešamo pečene lisičke.
V večji ponvi segrejemo preostalo olje in maslo, dodamo narezane bučke in jih opečemo na srednji vročini. Začinimo jih s soljo in poprom, naložimo na servirni krožnik in potresemo s hrustljavimi lisičkami. Odlična priloga lignjem na žaru.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še