Sestavine

  • 3 srednje zelene bučke
  • 3 srednje rumene bučke
  • 400 g majhnih lisičk
  • 1 vejica rožmarina
  • 3 stroki česna
  • 7 žlic panko drobtin
  • 6 žlic masla
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • nastrgana limonina lupina
  • 5 žlic oljčnega olja
  • sol, poper

Uvod

Bučke z lisičkami in panko drobtinami bodo sicer prišle še marsikje ob žaru zelo prav in marinirane redkvice so lahko več dni v hladilniku, pripravljene priskočiti na pomoč kot pozdrav več hodom, dodatek sendviču, priloga žaru ali le večerna rešitev brez kalorij, toda, ko so skupaj s hitro opečenimi lignji, pokapljanimi z azijsko omako in odišavljeni s pehtranom, kar vriskajo od zadovoljstva - ob ledeno hladnem pet natu …...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
  • Priporočeno vino: Pet nat, Šumenjak
 
Postopek
1

Rožmarin osmukamo in iglice drobno sesekljamo. Česen olupimo in stisnemo. Lisičke očistimo in večje razrežemo na polovici ali na četrtine. Bučke po dolgem narežemo na večje kose (2 x 7 cm).

2

Večjo teflonsko ponev močno segrejemo in pražimo narezane lisičke dve minuti, da spustijo vodo ter jo nato odlijemo. Dodamo 2 žlici olja in lisičke pražimo na močni temperaturi še nekaj minut. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter ponev odstavimo s štedilnika.

3

V manjši ponvi segrejemo 4 žlice masla ter rahlo opražimo rožmarin in česen. Dodamo drobtine in jih pražimo do zlato rjave barve. Ponev odstavimo s štedilnika ter vmešamo peteršilj in limonovo lupino. Pred serviranjem vanje zamešamo pečene lisičke.

4

V večji ponvi segrejemo preostalo olje in maslo, dodamo narezane bučke in jih opečemo na srednji vročini. Začinimo jih s soljo in poprom, naložimo na servirni krožnik in potresemo s hrustljavimi lisičkami. Odlična priloga lignjem na žaru.

Oceni