Bulgur, bučke, feta, paradižnikova marmelada
Sestavine
- 300 g bulgurja
- sol, sveže mleti poper
- 50 g pinjol
- mleta kumina
- 1 bela čebula
- 500 g bučk
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 4 vejice koriandra (ali peteršilja)
- 2 vejici mete
- 150 g kremastega feta sira
- paradižnikova marmelada

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 460 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
- Priporočeno vino: Jakot, 2014, suho, Ščurek Vino-Wine
Bulgur oplaknemo na cedilu z mrzlo vodo. V lonec nalijemo 500 ml vode, dodamo bulgur, rahlo solimo in zavremo. Kuhamo pokrito na majhni vročini 7 minut.
Pinjole zlato rjavo opražimo v majhni ponvi brez maščobe. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Bučke umijemo, po dolgem razrežemo na dva ali štiri kose (odvisno od debeline bučke) ter jih nato povprek narežemo na 1 cm velike kose. Peteršilj (ali koriander) in meto drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, jo stekleno opražimo, potresemo s kumino in dodamo še narezane bučke. Pražimo jih na močnejši vročini, da rahlo porjavijo. Vmešamo še kuhani bulgur, pinjole, peteršilj in meto, začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom in potresemo z nadrobljeno feto. Zraven postrežemo paradižnikovo marmelado.
-
Za nadaljevanje postopka si oglejte še