Burger s pečeno papriko in čičerko
Sestavine
- 3 podolgovate rdeče paprike
- 2 jajci
- 200 g pečenih šalotk
- 1 konzerva čičerke (400 g)
- 1 žlica mlete dimljene paprike
- 1 žlica blagega čilija v prahu
- 100 g panko drobtin
- 3 stroki česna
- sol, poper
- repično olje za pečenje
- 2 kumari za solato
- 2 žlici sesekljanega kopra
- limonova lupina
- sok 1 limone
- 2 žlici oluščenega sezama
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 bombetk
- maslo
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ 1 ura za hlajenje)
Pečico segrejemo na 250 stopinj s funkcijo žara. Paprike po dolgem prerežemo na polovico, odstranimo semenje in jih položimo na peki papir na pekač. Postavimo jih v pečico za nekaj minut oz. da koža počrni. Pečene paprike stresemo v vrečko za zamrzovanje, zapremo in pustimo stati 10 minut. Nato paprike olupimo in narežemo na manjše kose.
Čičerko dobro oplaknemo z vodo in temeljito odcedimo. Jajci razžvrkljamo. Pečene šalotke grobo narežemo (za pripravo glej recept Burger s sladkim krompirjem). Pečeno papriko, čičerko, pečene šalotke, jajci, dimljeno papriko, čili v prahu, sesekljani česen in sol v blenderju predelamo v ne pregladko maso. Na koncu z rokami vmešamo še panko drobtine.
Iz mase oblikujemo 6 polpetov (lahko si pomagamo s kovinskimi obroči) in jih postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro.
Kumaram odstranimo semena in jih po dolgem z mandolino tanko zrežemo. Zmešamo jih s koprom, limonovo lupino, sezamom in limonovim sokom. Krepko začinimo s soljo in poprom, pokapljamo z oljčnim oljem, temeljito premešamo in pokrijemo s prozorno folijo do serviranja.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V veliki ponvi segrejemo repično olje in polpete pečemo na vsaki strani do zlato rjave barve. Preložimo jih na pekač in postavimo v pečico za 7 minut.
Bombetke prerežemo na polovico, premažemo z maslom in hrustljavo opečemo v vroči ponvi. Spodnje polovico obložimo s polpeti, nanje naložimo marinirane kumare, pokrijemo in takoj serviramo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še