Burger z ostrigarji in curry majoneza
Sestavine
- 120 g bukovih ostrigarjev
- 2 žlici hoisin omake
- 2 žlici repičnega olja
- čilijevi kosmiči
- 1 žlica opraženega sezama
- 1/2 rdeče čebule
- 4 listi romana solate
- 4 žlice domače majoneze
- 1/2 žličke curryja v prahu
- 1/2 žličke mlete kurkume
- sol, poper
- limonov sok
- 1 paradižnik
- 2 burger štručki
Solatne liste narežemo na trakove. Čebulo olupimo in nahobljamo na zelo tanke kolobarje. Majonezo, curry in kurkumo gladko zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Paradižnike narežemo na 1 cm debele rezine.
Bukove ostrigarje z roko natrgamo na manjše kose. V ponvi na žaru segrejemo olje in ostrigarje pražimo na močni vročini 3 do 5 minut. Ponev odstavimo z žara, v gobe zamešamo hoisin omako, čilijeve kosmiče (po okusu) in sezam.
Paradižnike na hitro opečemo v ponvi na obeh straneh. Štručki prerežemo in jih s prerezano stranjo položimo na vroči žar. Rahlo jih zapečemo in spodnja dela damo na krožnika.
Premažemo z malo majoneze, nanjo naložimo pečeni paradižnik, narezano solato in čebulo. Potresemo z ostrigarji, pokapljamo s preostalo majonezo in pokrijemo z zgornjim delom štručke. Takoj serviramo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še