Sestavine

  • 120 g bukovih ostrigarjev
  • 2 žlici hoisin omake
  • 2 žlici repičnega olja
  • čilijevi kosmiči
  • 1 žlica opraženega sezama
  • 1/2 rdeče čebule
  • 4 listi romana solate
  • 4 žlice domače majoneze
  • 1/2 žličke curryja v prahu
  • 1/2 žličke mlete kurkume
  • sol, poper
  • limonov sok
  • 1 paradižnik
  • 2 burger štručki

Uvod

Zakaj bi trgali le pujsa, če pa je z ostrigarji bolj preprosto, hitreje in še boljše?! A dodati jim je potrebno družbo, torej tudi burger s kozicami, saj to nista burgerja, temveč pojedina - v štručki. Torej, najboljše na žaru, na vrtu, v lepem vremenu, s kozarcem rdečega shiraza, ker se nad njim ne bodo pritoževale kozice, zaljubili pa se bodo ostrigarji. Najprej mise en place, da je vse pri roki, ker potem gre hitro, če je solata z vrta, v majonezo je zamešana eksotika, ostrigarji pa se le natrgajo. In prosim, nikar ne izpustite hoisinove omake, saj je za ostrigarje, da so boljši od mesa, obvezna.

Hvala Kisli pek za odlične štručke!...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Solatne liste narežemo na trakove. Čebulo olupimo in nahobljamo na zelo tanke kolobarje. Majonezo, curry in kurkumo gladko zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Paradižnike narežemo na 1 cm debele rezine.

2

Bukove ostrigarje z roko natrgamo na manjše kose. V ponvi na žaru segrejemo olje in ostrigarje pražimo na močni vročini 3 do 5 minut. Ponev odstavimo z žara, v gobe zamešamo hoisin omako, čilijeve kosmiče (po okusu) in sezam.

3

Paradižnike na hitro opečemo v ponvi na obeh straneh. Štručki prerežemo in jih s prerezano stranjo položimo na vroči žar. Rahlo jih zapečemo in spodnja dela damo na krožnika.

4

Premažemo z malo majoneze, nanjo naložimo pečeni paradižnik, narezano solato in čebulo. Potresemo z ostrigarji, pokapljamo s preostalo majonezo in pokrijemo z zgornjim delom štručke. Takoj serviramo.

Oceni