Burger s kozicami in domačo majonezo
Sestavine
- 2 burger štručki (Kisli pek)
- 4 listi romana solate
- 1/2 majhne rdeče čebule
- 2 žlici domače majoneze
- 2 žlici jogurta
- sol, poper
- kajenski poper
- 1 žlička limonovega soka
- 8 velikih kozic (surovih in olupljenih)
- 2 majhna stroka česna
- 3 žlice oljčnega olja
Čebulo olupimo in nahobljamo na zelo tanke kolobarje. Gladko zmešamo majonezo, jogurt, limonov sok ter rahlo solimo in popramo. Olupljeni česen narežemo na tanke rezine.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
V skledi zmešamo kozice, olje in česen ter začinimo s kajenskim poprom. Stresemo jih v majhno ognjevarno ponev, jo postavimo na ogreti žar in pečemo na manjši vročini 3 minute. Ponev odstavimo z žara in kozice rahlo posolimo in pokapljamo z limonovim sokom.
Štručki prerežemo in jih s prerezano stranjo položimo na vroči žar. Rahlo jih zapečemo in spodnja dela damo na krožnika. Premažemo z malo jogurtove omake, nanjo naložimo solatne liste, čebulo in pečene kozice, pokapljamo s preostalo jogurtovo omako in pokrijemo z zgornjim delom štručke. Takoj serviramo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še