Sestavine

  • 2 burger štručki (Kisli pek)
  • 4 listi romana solate
  • 1/2 majhne rdeče čebule
  • 2 žlici domače majoneze
  • 2 žlici jogurta
  • sol, poper
  • kajenski poper
  • 1 žlička limonovega soka
  • 8 velikih kozic (surovih in olupljenih)
  • 2 majhna stroka česna
  • 3 žlice oljčnega olja

Uvod

Narediti je potrebno oba, torej tudi burger s trganimi ostrigarji. Ker to nista burgerja, temveč pojedina - v štručki. Torej, najboljše na žaru, na vrtu, v lepem vremenu, s kozarcem rdečega shiraza, ker se nad njim ne bodo pritoževale kozice, zaljubili pa se bodo ostrigarji. Najprej mise en place, da je vse pri roki, ker potem gre hitro, če je solata z vrta, majoneza domača, kozice pa le hitro popečene.

Hvala Kisli pek za odlične štručke!...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Čebulo olupimo in nahobljamo na zelo tanke kolobarje. Gladko zmešamo majonezo, jogurt, limonov sok ter rahlo solimo in popramo. Olupljeni česen narežemo na tanke rezine.

2

V skledi zmešamo kozice, olje in česen ter začinimo s kajenskim poprom. Stresemo jih v majhno ognjevarno ponev, jo postavimo na ogreti žar in pečemo na manjši vročini 3 minute. Ponev odstavimo z žara in kozice rahlo posolimo in pokapljamo z limonovim sokom.

3

Štručki prerežemo in jih s prerezano stranjo položimo na vroči žar. Rahlo jih zapečemo in spodnja dela damo na krožnika. Premažemo z malo jogurtove omake, nanjo naložimo solatne liste, čebulo in pečene kozice, pokapljamo s preostalo jogurtovo omako in pokrijemo z zgornjim delom štručke. Takoj serviramo.

Oceni