Butterscotch puding z bučo
Sestavine
- 450 g olupljene hokaido buče
- 1 ščepec mletih klinčkov
- 250 g sladke smetane
- 1 vanilijev strok
- 200 g rjavega sladkorja
- 100 g masla
- 100 ml sladke smetane
- 2 žlici creme fraiche
- 2 žlici ameriških orehov (pekan)
- 4 žlice karamelne omake

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut (+ 2 uri za hlajenje)
- Priporočeno vino: Graham's Late Bottled Vintage Port 2012
Bučo narežemo na 2 cm velike kocke, stresemo na cedilo ali vložek za soparjenje, postavimo na lonec z vrelo vodo in kuhamo pokrito nad soparo 15 minut do mehkega. Bučo stresemo v blender, dodamo bourbon viski, mlete klinčke in 4 do 5 žlic vode ter pretlačimo v fini pire.
V loncu zavremo 250 g sladke smetane, sladkor in izpraskana vanilijeva semena. Na majhni temperaturi med mešanjem smetano kuhamo približno 12 do 14 minut do zlato rjave karamelne omake.
Lonec odstavimo s štedilnika in v karamelno omako zamešamo bučni pire in na kocke narezano maslo. S karamelno kremo napolnimo kozarce in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.
Preostalo sladko smetano kremasto stepemo, dodamo creme fraiche in previdno mešamo še 10 sekund, da se obe smetani povežeta, pazimo da krema ni pretrda. Na butterscotch kremo položimo žličnik smetane in potresemo z grobo narezanimi ameriškimi orehi. Namig: puding lahko prelijemo s karamelno omako in na vrh položimo žličnik mascarpone sira.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še